Kovia ukkosia yhä liikkeellä - ukkosvaroitukset voimassa

Rajut ukkoskuurot liikkuvat vielä tänäänkin Suomen yllä. Ukkoset ovat mahdollisia etenkin Pohjanmaalta Koillismaalle ja itään ulottuvalla alueella.

Viikonvaihteessa alkaneet ukkoset jatkuvat paikoin vielä maanantaina. Rajuimpia ukkosia odotetaan Pohjois-Pohjanmaalle ja Koillismaalle. Myös etenkin Kainuussa ja Savossa voi ukkostaa. Yön aikana ukkosia on luvassa myös Lapissa.

– Ukkosvahingot ovat mahdollisia, sillä kuurojen yhteydessä voi olla voimakkaita tuulenpuuskia ja rankkoja sateita, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Ilmatieteen laitos onkin antanut ukkosvaroituksia Pohjois-Pohjanmaalle, maan etelä- ja keskiosaan sekä Kainuuseen. Pohjois-Pohjanmaalla ukkospuuskissa tuuli voi olla yli 25 m/s, maan etelä- ja keskiosassa sekä Kainuussa yli 15 m/s.

Merialueilla varoitetaan navakasta tuulesta. Suomenlahden länsiosassa ja Pohjois-Itämeren itäosassa tuulet voivat olla 13 m/s, Merenkurkussa ja Perämerellä 11 m/s. Suomenlahden itäosassa, Selkämeren pohjoisosassa, Merenkurkussa ja Perämerellä varoitetaan ukkospuuskista.

Katso alueelliset sääennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat