Mainos

Koulunsa päättäville miljoonia ruusuja

Kukkakauppiaiden kiireinen toukokuu huipentuu viikon kuluttua koulujen päättäjäisiin. Ylioppilaita ja muita opintojaan päättäviä nuoria muistetaan miljoonilla ruusuilla. Kauppapuutarhaliitto arvioi myytävien ruusujen arvoksi 45-50 miljoonaa euroa.

- Koko vuoden kukkamyynnin arvosta se on yli kymmenen prosenttia. Suunnilleen samaan päästään myös äitienpäiväkukkien myynnissä, kertoo viestintävastaava Elina Raukko Kauppapuutarhaliitosta.

Nämä kaksi toukokuun suurta kukkasesonkia vastaavat yhdessä suunnilleen joulun myyntiä.

Toisaalta joulusesonki on suhteessa hieman pidempi kuin äitienpäivä ja päättäjäissesonki yhteensä. Etenkin opiskelijoille ostettavien kukkien myyntiaika on hyvin lyhyt.

Toukokuussa kukkakauppiaiden kiireitä lisäävät vielä kotipuutarhureiden hankinnat.

- Kaiken kaikkiaan kukkien kaupassa eletään nyt vuoden hektisintä aikaa, Raukko naurahtaa.

Tuontiruusujen levoton tilanne

Myytävien ylioppilasruusujen tarkkaa määrää on Raukon mukaan vaikea arvioida. Ylioppilasruusun nimellä kun myydään pitkävartisia tuontiruusuja, hieman lyhyempiä kotimaisia ruusuja ja kimpputavaranakin kaupattavia ruusuja.

Ylioppilasruusuina myytävistä kukista suuri osa on tuontitavaraa. Tarkkaa osuutta Raukko ei kuitenkaan vielä osaa ennustaa.

- Tämä kevät on tuontikukan puolella nimittäin ollut hieman levoton. Lama on vaikuttanut Keski-Euroopassa ja muuallakin, eli ruusua on tullut aika paljon, mutta menekki ei ole ollut kovin hyvä. Näin ollen tuontiruusua olisi tulossa Suomeenkin niin paljon kuin vaan sielu sietää. Kaikki on nyt kiinni siitä, kuinka paljon tuontiruusua halutaan myydä, Raukko kertoo.

Vielä ei hänen mukaansa voi myöskään arvioida, vaikuttaako taloustilanne meillä ylioppilasruusujen myyntilukuihin.

- Mutta äitienpäivä oli tänä vuonna ihan hyvä, ja ryhmäkasvikausikin on lähtenyt käyntiin mukavasti. Totta kai toivon, ettei taloustilanne vaikuttaisi myöskään päättäjäiskukkien myyntiin. Yhtä lailla kuitenkin valmistuu ylioppilaita ja ammattikoulutuksesta väkeä, Raukko toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.