Mainos

Kotkan vesijohtorikko korjattu - enää ei tarvetta säännöstelyyn

Kotkan päävesijohdon vuoto saatiin korjattua aamulla eikä talousveden käyttöä tarvitse enää rajoittaa. Myös vedestä otetut bakteerinäytteet ovat olleet puhtaat. Kaupungin vesilaitos ottaa kuitenkin edelleen säännöllisesti vedestä näytteitä.

Jumalniemessä havaitulla putkirikolla oli heijastusvaikutuksia kaikkien 54 000 kaupunkilaisen vedenjakeluun. Korjaustöiden aikana esiintyi ainoastaan joitakin lyhytaikaisia vesikatkoja pienillä alueilla, kun taas laajoilta katkoilta vältyttiin kokonaan.

Kaupungin vesilaitos kehotti torstaina kaikkia kotkalaisia käyttämään vesijohtovettä ainoastaan välttämättömiin askareisiin. Vesijohdon korjaustöiden ajaksi kiellettiin mm. puutarhan kastelu ja pyykinpesu. Lisäksi kehotettiin käyttämään maltillisesti vettä suihkussa ja saunassa sekä WC:n huuhtelussa. Kotkalaisten talousveden laatu säilyi hyvänä koko ajan.

-Putkirikon aikana toteutettujen säännöstelytoimien ansiosta kaupungin kaikki osat saivat vettä. Sairaalat, teollisuus ja muut yhteiskunnan elintoiminnot pyörivät niin ikään normaalisti, kuvailee Kotkan vesihuoltoinsinööri Teuvo Jansson.

Kehuja kotkalaisille

Erityisen kiitoksensa Jansson osoittaa kaupunkilaisille. Yksikään ei valittanut veden säännöstelykehotuksista, vaan kaikki ymmärsivät yhteisen edun.

-Kyllä suomalaisissa on vielä talvisodan henkeä, Jansson kehaisee kotkalaisten asennoitumista tilanteeseen. Viranomaiset saivat Janssonin mukaan nyt arvokasta tietoa myös siitä, miten kansalaiset reagoivat todellisissa kriisitilanteissa, ja miten tiedonvälitys silloin hoidetaan

-Kotkan Vesi haluaa esittää parhaat kiitokset kaupunkilaisille, tiedotusvälineille, viranomaisille ja muille vesitalkoisiin osallistuneille asiallisesta ja erinomaisesta yhteistyöstä, Jansson toteaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.