Mainos

Kotkan sisarussurmaaja käytti raakaa väkivaltaa

Kotkan sisarussurman tekopäivän tapahtumat valkenivat oikeudenkäynnissä. Kouluarvosanoista sanailun yhteydessä isoveljen mukaan kaikki meni punaiseksi.

Sisarensa Kotkan Aittokorvessa lokakuussa surmanneelle nuorelle miehelle luettiin tänään kaksi murhasyytettä. Syytetty, pienikokoinen nuorimies, kiisti murhat, mutta myönsi syyllistyneensä kahteen tappoon.

Tapahtuvat saivat alkunsa 11. lokakuuta iltapäivällä, kun nuorempi sisaruksista, eli 13-vuotias tuli koulusta kotiin.

Isoveli oli viettänyt koulusta vapaapäivää ja tehnyt päivän mittaan normaaleja kodin askareita. Isoveli ja sisar keskustelivat kehnoista kouluarvosanoista kodin keittiössä.

- Sisar heitti veljelle kommenttina, ettet sinäkään tätä olisi osannut, syyttäjä Seppo Väisänen kertoi salissa.

Syyttäjän mukaan veli menetti tämän jälkeen malttinsa ja tarttui pöydällä olleeseen vasaraan ja löi sisartaan päähän. Sisar yritti nousta ja paeta, jolloin veli löi uudelleen sisartaan vasaralla päähän kahdesti.

Syyttäjän mukaan tätä seurasi sisarusten välinen kamppailutilanne lattialla. Veljen onnistui kuristaa sisartaan vasaran varrella.

- Veli kokeili pulssia ja sydän löi vielä. Hän haki huoneestaan kääntöveitsen ja pisti uhria kahdesti rintaan sydämeen asti, syyttäjä kertoi.

Syyttäjän mukaan mies haki tämän jälkeen autotallista lapinleukupuukon, jossa on 30 sentin terä, tarkoituksenaan tiettävästi tehdä itselleen jotain.

Isoveli kertoi oikeussalissa tapahtumista

Veli ei ehtinyt vahingoittaa itseään, sillä hän oli nähnyt 16-vuotiaan sisarensa tulevan kotiin. Veli päätti, että vanhempi sisar ei saa nähdä tapahtunutta ja väijyi sisartaan oven takana. Isoveli iski sisartaan sisätiloissa puukolla rintaan viisi kertaa.

Sisar kaatui reppu selässään lattialle, jolloin veli löi poikkimenneellä veitsellä häntä kymmeniä kertoja mm. pään alueelle. Syyttäjän mukaaan veli haki vielä kääntöveitsen ja iski uhria kaulan alueelle viisi kertaa.

Isoveli kertoi oikeussalissa hetkestä, jolloin tapahtumat saivat alkunsa.

- Hän (sisko) kertoi saaneensa matematiikan ja fysiikan kokeesta vitosen ja mielestäni vitonen ei ole laisinkaan hyväksyttävä arvosana, syytetty kertoi.

Hän kertoi hakeneensa aikaisemmin vasaran varastosta saunan lauteita naulaamista varten.

- Sisaren kärkkään heiton jälkeen kaikki pimeni tai ainakin meni punaiseksi, hän kertoi.

Syytetty kertoi oikeudessa vakaalla äänellä tapahtumista.

- Muistan kyllä tapahtumia, mutta osaa vastata, miksi olen tehnyt niin.

Nuori mies oli kirjoittanut itsemurhaviestin veritekojen jälkeen.

-Ajattelin, että täytyy ottaa itseltä henki pois.Tarkoituksena oli viiltää ranteet auki. Yritin hakea rohkeutta likööripullosta ja kuljeskellen ympäri taloa, syytetty kertoi.

"Teko ei ollut suunniteltu"

Syytetyn avustajan Riitta Leppiniemen mukaan veriteon syitä pyritään saamaan mielentilatutkimuksesta, jota he aikovat esittää.

- Näin ei olisi todennäköisesti tapahtunut, jos vasara ei olisi ollut sattumalta pöydällä. Tarkoitus ei ollut aiheuttaa kärsimystä, eikä teko ollut suunniteltu.

Leppiniemen mukaan sisarusten välillä ei ollut riitaa, eikä muutenkaan mitään sellaista, mikä poikkeaa normaalista sisarussuhteista.

(04.01.08)

(12.10.07)

(12.10.07)

(11.10.07)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.