Kotimaisen mansikan kausi on alkanut – näin kuumuus vaikuttaa marjan kokoon

Mansikkaviljelijä toivoo suurten satojen tulevan vasta juhannuksen jälkeen 2:05
Marjanviljelijä Teemu Anttilan pellolla mansikat ovat vielä raakoja.

Kotimaisen mansikan kausi on alkanut Suomessa. Mansikat ovat alkaneet kiriä kasvua kiinni kylmähkön kevään jälkeen. 

Juhannusviikon aluksi mansikkamäärät ovat olleet vielä maltillisempia, mutta viikon edetessä määrien odotetaan kasvavan, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto. 

Viime päivien suotuisat kasvuolosuhteet ovat kirineet mansikan kasvua kiinni ja satokauden voidaan sanoa alkaneen. Kevät ja alkukesä ovatkin olleet mansikalle suotuisia ja mansikan pääsadosta odotetaan laadukasta. Esimerkiksi lämpötilan voimakas vaihtelu yön ja päivän välillä on muodostanut mansikoihin makeutta. 

Kesäkuussa kotimaista mansikkaa on jo myyty eri puolella Suomea, mutta nämä mansikat ovat kasvaneet kasvihuoneissa ja kasvutunneleissa.

– Jos tulee liian kuuma, niin marjan koko tahtoo jäädä äkkiä pienemmäksi, toteaa marjanviljelijä Teemu Anttila MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmalle. 

Miksi marjatilallinen toivoo, ettei mansikka ihan vielä kypsyisi juhannukseksi? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. 


Lue myös:

    Uusimmat