Mainos

Kööpenhaminan merenneidolta vietiin pää

Kööpenhaminan tunnetuin maamerkki Pieni merenneito on jälleen joutunut tuhotyön kohteeksi. Ilkivallantekijät irrottivat Kööpenhaminan satamaa koristavan pronssipatsaan pään varhain tiistaiaamuna.

Kööpenhaminan poliisi sai tiedon tuhotyöstä aamuviiden jälkeen ohikulkijoilta, jotka kertoivat patsaan pään kadonneen. Poliisi kertoi aamulla, että patsaan irti sahattu pää oli edelleen kateissa.

Tuhotyön tekijöiksi epäiltiin kahta rullaluistelijaa, jotka oli nähty patsaan lähistöllä aamuyöstä. Poliisin oli määrä sukeltaa patsaan ympäristössä ja etsiä kadonnutta päätä merestä.

H.C. Andersenin satuhahmoa esittävä Pieni merenneito on joutunut ilkivallan kohteeksi monta kertaa aiemminkin. Patsas on töhritty maalilla useampaan otteeseen, se menetti toisen kätensä 1980-luvulla ja vuonna 1964 merenneito menetti päänsä ensimmäisen kerran.

Alkuperäistä päätä ei ole löydetty eikä tekijää saatu kiinni. Sadattuhannet matkailijat käyvät vuosittain ihailemassa ja kuvaamassa Pientä merenneitoa, joka on somistanut Tanskan pääkaupunkia vuodesta 1913 lähtien. (STT-RB)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.