Koop Arponen paljastaa illan New Wave -finaalista: Kappaleemme ui vastavirtaan

MTV3-kanavan Idolsin vuonna 2008 voittanut Koop Arponen kertoo Latvian kisakiireen keskellä bändin kappaleen olevan erilaisempi kuin kilpailijoilla.

New Wave 2011 -kilpailussa Latvian Jurmalassa kymmenen päivää viettänyt Koop Arponen kuvailee tapahtumaa mahtavaksi. Kolmiosainen finaali mahdollistaa tänään lauantaina bändien omat kappaleet, jolloin Koop Arponen esittää Flute of Shame -bändin kanssa Pictures on my wall -kappaleen.

– Biisimme on folkki-rokkia, kun taas muut vetävät poppia. Se on esimakua tulevalta levyltämme. Kappale on todella koskettava, sillä se kertoo vanhainkodissa asuneesta miehestä, jonka lapset ovat unohtaneet. Valitsemamme biisi on rauhallinen, mikä erottaa sen muista poppia esittävistä kilpailijoista, Idols-tähti kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

– Se ui vastavirtaan, mikä on joko hyvä tai paha. Huomenna kuulee sitten tuomariston mielipiteet. Valitettavasti voitto on mahdoton, sillä tämän hetken johtajat ovat karanneet, kahdeksannella sijalla oleva Koop tuumailee kisatiimellyksen keskeltä.

Pirteä Idols-voittaja kertoo Latvian kymmenen päivän oleskelun olleen todella hyvästä. Hänen mukanaan ovat lisäksi manageri-tyttöystävä ja kolme bändin jäsentä.

– Olemme saaneet hyviä kontakteja. Meitä on lisäksi pyydetty tänne keikoille, Koop iloitsee.

New Wave -kilpailu on todellinen mahdollisuus bändille, sillä kilpailulla on yli 100 miljoonaa TV-katsojaa kautta maailman ja se on yksi maailman suurimmista televisio-ohjelmista.

Tiistaina alkaneen kilpailun kansainvälinen finaali kestää sunnuntaihin 31. heinäkuuta saakka. Yhtye valittiin Suomen edustajaksi maaliskuisen finaalin kautta.

New Wave 2011 -laulukilpailun kansainvälisessä finaalissa kilpailee 16 edustajaa 14 maasta. Mukana ovat Suomen lisäksi Armenia, Brasilia, Kazakstan, Kirgisia, Latvia, Liettua, Puola, Togo, Ukraina kahdella eri edustajalla, USA, Uzbekistan, Valko-Venäjä sekä Venäjä kahdella eri edustajalla.

(MTV3–EEVA ALANEN)

Lue myös:

    Uusimmat