Mainos

Konserttilippujen myynti kasvaa jälleen syksyllä: Tässä suosituimpia konsertteja

Legendaarinen suomirock -yhtye Sielun Veljet teki menestyksekkään paluun tämän vuoden Ilosaarirockissa. Liput yhtyeen joulukuiselle Tavastian -keikalle tulivat myyntiin tänään, ja ne loppuivat hetkessä.

Lippuja myyneen Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa kertoo, että vastaavanlainen lippujen nopeasti loppuun myyminen on ollut viime vuosina hieman hiljaisempaa.

– Lippuja ei myydä niin nopeasti loppuun, mutta se toisaalta antaa kuluttajalle aikaa miettiä ostopäätöstä. Nyt syksyn tullessa lippujen myynti on hieman vilkastunut kesän jälkeen.

Myös Live Nation Finlandin markkinointipäällikkö Ritva Väänänen vahvistaa lippujen menekin olevan kausiluonteista. Kesällä yleisö käy festivaaleilla kun taas syksyisin ihmiset kiinnostuvat jälleen yksittäisistä konserteista.

"Spektaakkelit myyvät"

Sielun Veljien lisäksi Tiketin viime aikojen nopeimmin myytyjä konsertteja ovat olleet brittiyhtye Hurtsin, Motörheadin ja myös suomalaisyhtye Von Hertzen brothersin konsertit.

Lippu.fi -palvelun asiakkuuspäällikkö Olli Saarinen toteaa hieman harvinaisempien konserttien myyvän liput nopeasti loppuun.

– Spektaakkelit myyvät! Stadionkeikat ovat haluttua tavaraa. Kun U2 konsertoi Suomessa, liput myytiin uskomattomalla vauhdilla loppuun. Myös saksalaisyhtye Rammsteinin liput loppuivat nopeasti.

Live Nationin myydyimpien konserttien kirjo on laaja. Liput ovat myyty loppuun niin Eric Claptonin kuin Karita Mattilankin konserteissa.

Monta myyntikanavaa mahdollistaa lippujen nopean myynnin

Haluttujen lippujen nopea loppuunmyynti johtuu lippujen useasta myyntikanavasta. Useimmat lipputoimistot välittävät lippuja Internetin, puhelimen ja useiden myyntipisteiden kautta.

Osa lipputoimistoista myy lippuja myös yrityksille. Yrityslippujen myyntiosuutta eivät toimistot kuitenkaan tiedä tai halua paljastaa.

–Me emme tiedä, ostaako ihminen lippuja yksityiseen vai yrityksen käyttöön, Live Nationin Ritva Väänänen toteaa.

Lippukauppa käy kuumana myös musiikkikonserttien ulkopuolella. Olli Saarinen sanoo, että suosittuja tapahtumia ovat yhtä lailla esimerkiksi stand up- ja teatteriesitykset sekä erilaiset urheilutapahtumat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.