Mainos

Konginkankaan linja-autoturma Pohjoismaiden pahin?

Konginkankaan linja-autoturma on tiettävästi pahin Pohjoismaissa vuosikymmeniin. Turmassa sai surmansa 23 ihmistä.

Ruotsin pahin linja-auto-onnettomuus ainakin 40 vuoteen sattui helmikuussa 1976, kertoi Ruotsin tielaitoksen onnettomuustilastointia hoitava Thomas Lekander. Tuolloin kuoli 15 ihmistä linja-auton tulipalossa. Palo sai alkunsa moottorista ja levisi erittäin nopeasti.

Toiseksi pahin viime vuosikymmeninä Ruotsissa tapahtunut liikenneonnettomuus oli Lekanderin mukaan maaliskuussa 1975. Juna törmäsi tasoristeyksessä henkilöautoon ja suistui raiteilta. Onnettomuudessa kuoli 14 ihmistä.

Viime vuosien vakavin bussionnettomuus Ruotsissa sattui viime vuoden tammikuussa, kun linja-auto suistui tieltä Fagerstassa Uppsalan läänissä. Kuusi ihmistä kuoli ja viisi loukkaantui vakavasti. Yli 30 ihmistä sai lieviä vammoja.

Kesäkuussa 2002 tapahtuneessa kahden bussin törmäyksessä Norrbottenin Råneåssa kaksi ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui. Syyskuussa 2001 kuoli kuusi henkilöä ja seitsemän loukkaantui vakavasti koulubussin törmättyä puutavararekkaan lähellä Sundsvallia.

Norjassa yksi kaikkien aikojen pahimmista bussionnettomuuksista oli bussin törmäys tunnelin seinään Måbödalenissa elokuussa 1988. Tuolloin kuoli 16 ruotsalaista, joista suurin osa oli lapsia.

Tanskassa on viime vuosina sattunut kaksi vakavaa bussiturmaa. Vuonna 2001 ruotsalaisbussi ajoi sillalle Kööpenhaminassa ja sen katto repesi. Kaksi ihmistä kuoli ja lähes 30 loukkaantui, kertoi uutistoimisto TT.

Seuraavana vuonna kaksikerroksinen bussi ajoi Gedserissä Saksasta tulleelta lautalta väärää kaistaa, jolloin se törmäsi passintarkastuspisteen yläpalkkiin. Neljä ihmistä sai surmansa ja 13 loukkaantui.

(MTV3-STT)

Suomen tieliikenteen synkin päivä - 23 menehtyi Konginkankaalla.
(Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Bussin ja rekan törmäys oli erittäin raju.
(Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Kaikki onnettomuudessa loukkaantuneet kuljetettiin aluksi hoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan Jyväskylään. Kenenkään tila ole enää hengenvaarallinen.
(Seitsemän uutiset 19.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.