Kommentti: Sveitsillä on tilaisuus antaa uusi piristysruiske kansainväliselle jääkiekolle

Sveitsillä on mahdollisuus antaa tänään kansainväliselle jääkiekolle uusi piristysruiske voittamalla Kanada välieräottelussa.

MAINOS

MM-välierät la 19.5.
C More Sport 1 ja MTV3

16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Katso videolta Suomi-Sveitsi-ottelun huippuhetket.

On pelkästään hyvä asia, että kansainvälisen jääkiekon huipulla taso laajenee ja että muitakin maita nostaa päätään kuin vain perinteiset menestysmaat Kanada, Venäjä, USA, Tshekki, Ruotsi ja Suomi.

Mitä enemmän kilpailua on, sitä mielenkiintoisempi taistelu maailmanmestaruudesta on.

Tuoreessa muistissa on Saksan todellinen yllätyspaikka Pyeongchangin talviolympialaisten jääkiekkoturnauksen loppuottelussa. Välieräottelussa kaatui tuolloin suuri ja mahtava Kanada. Vaikka Venäjän olympiaurheilijat lopulta nappasivatkin kultamitalit kaulaansa, niin Saksan nousu hopealle oli lottovoitto jääkiekolle.

Mitä enemmän Saksan ja Sveitsin kaltaiset maat kepittävät jääkiekon perinteisiä suurmaita, sitä enemmän jääkiekon arvoturnauksiin tulee arvaamattomuutta. Se on juuri sitä mitä kaivataan.

Tanskan MM-turnauksessa ollaan nähty aivan liikaa suurinumeroisia murskajaisia, kun pienille jääkiekon heittopussimaille on annettu kyytiä.

Jäädään siis innolla odottamaan pystyykö Sveitsi voittamaan lajin emämaa Kanadan ja etenemään MM-kisojen loppuotteluun Ruotsia tai Yhdysvaltoja vastaan.

Viime vuoden MM-kisoissa Sveitsi upotti Kanadan lohkovaiheessa 3-2 jatkoajalla. Se oli Pariisin MM-kisoissa todellinen jymy-yllätys. Tämän vuoden kisoissa Sveitsi yllätti jo voittamalla Suomen puolivälierävaiheessa.

Sveitsi saavutti Suomen ja Ruotsin yhteisissä MM-kisoissa vuonna 2013 hopeaa.

Sen jälkeen Sveitsi ei ole ennen tätä päivää edennyt MM-kisoissa semifinaaleihin asti.

Nähtäväksi jää, onko nyt uusien urotekojen aika. 

Lue myös:

    Uusimmat