Kommentti: Ensitreffit alttarilla -kaudella luvassa kylmiä väreitä, liikutuksen kyyneliä ja suuria tunteita

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja saa jatkoa uuden tuotantokauden jaksojen voimin 4.9. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri odottaa innolla tulevan kauden jaksoja.

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Ensi viikolla se taas alkaa. Kuuden rakkautta etsivän mieletön matka kohti tuntematonta. Luvassa on liikuttavia hetkiä, kutkuttavia kohtaamisia, unohtumattomia kokemuksia ja uskomatonta avoimuutta uuden edessä.

On huhtikuinen sunnuntai vuonna 2014. Istun tuotantoyhtiön sohvalla vatsa jännityksestä sekaisin. Ympärilläni on kymmeniä sinkkunaisia. Kaikki ovat pienen epätietoisuuden vallassa ja liikehtivät levottomasti. Toiset höpöttävät hermostuneina tauotta, joku on vetäytynyt sohvan nurkkaan omaan rauhaansa. Olemme hakeneet johonkin uuteen deittiohjelmaan, mutta emme vielä tarkkaan tiedä mitä tuleman pitää.

Meidät ohjataan kameran eteen. Minä, joka en meikkaa juuri koskaan, olen sutinut kasvoilleni väriä, koska niin käskettiin tehdä. Maskeeraaja korjailee silmämeikkiäni, levittää huulikiiltoa ja lisää poskipunaa. Hirvittää. Mekkokin on rutussa, sillä silittäminen unohtui paniikin keskellä. Vieläkö kehtaisin kadota ulos ovesta?

Kuvataan. Kameran takana on rentoja tyyppejä, mutta minä tunnen itseni puupökkelöksi. Sekoilen sanoissani ja nauran liian kovaa. En tiedä mihin laittaisin käteni. On kuuma. Olen varma, että kaikki muut ovat sulavampia liikkeissään ja nokkelampia sanoissaan. Mukavuusalueen ulkopuolella on hikiset oltavat.

Lopulta kuulemme mistä oikeasti on kyse, ja huoneeseen laskeutuu hiljaisuus. Tuotantoyhtiön edustaja joutuu toistamaan lauseet useampaan kertaan ennen kuin tieto iskee tajuntaamme. Kolme meistä astuu avioon seuraavana kesänä, ja sulhasen henkilöllisyys selviää vasta vihkimisen yhteydessä. On edelleen hiljaista, mutta suut ovat loksahtaneet auki. Sitten epäuskoiset kommentit ja kysymykset rikkovat hiljaisuuden. Kukaan ei pakene paikalta, mutta tilan täyttää hämmentyneiden sydänten kiihtynyt syke.

Kun soitto kuukautta myöhemmin tulee, kaikki minussa tärisee. Istun työpaikan neuvotteluhuoneen sohvalle ja yritän ymmärtää, mitä minulle on puhelimessa juuri sanottu. Sitten soitan äidille ja itken. Astelen avioliittoon muutaman viikon kuluttua.

Ensi viikolla kuusi rohkeaa sinkkua hyppää minun laillani suoraan syvään päähän suurin odotuksin ja pelonsekaisin tuntein. Ensitreffit alttarilla on vuoristorata, jonka vaunuissa ei ole jarrumiehiä, mutta sitäkin enemmän jännitystä, hermostunutta hihitystä, hurjaa heittäytymistä ja rohkeaa riskien ottamista.

Tiedän, miltä seisominen oven takana tuntuu. Muistan, kuinka sydän hakkaa niin kovaa, että sen kuulee koko maailma. Samaistun epävarmuuteen ja rakkauden kaipuuseen, ja uskon lujasti siihen, että kaikella mitä tapahtuu, on tarkoitus.

Tuntematon odottaa. Seuraan, jännitän, pidän sormia ja varpaita ristissä, ja ennen kaikkea toivon, että ikimuistoinen kesä on tuonut tullessaan roppakaupalla rakkautta – tai ainakin luottoystävän loppuelämäksi. Minä tarkkailen vastanaineiden ensiaskelia avioparina ja kommentoin jokaista jaksoa tuoreeltaan täällä Maikkarin netissä. Tervetuloa mukaan!

Ps. Mitä sinä odotat Ensitreffit alttarilla -sarjan uudelta kaudelta? Osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla


Ensitreffit alttarilla AVAlla 4.9. alkaen tiistaisin klo 21 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja