Kolmoissurmasta epäilty: "Patruunat muistoesineitä"

Kolmoissurmasta epäilty nainen antoi pidätyshetkellä erikoisia selityksiä taskussaan olevista patruunoista. Hän käyttäytyi kuitenkin pidätyshetkellä rauhallisesti. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut espoolaisen Sanna Riitta Liisa Sillanpään Albertinkadun murhista.

Poliisin vertailuammunnoissa selvisi tänään, että surmanluodit oli ammuttu lentokentältä löytyneellä aseella. Juttu tulee oikeuteen toukokuun lopussa.

"Olen poliisin leski", nainen selitti patruunoitaan

Helsingin kolmoismurhasta epäilty nainen antoi kiinniottajilleen erikoisen selityksen patruunoista, joita löytyi hänen taskustaan Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa sunnuntai-iltana.
-Hän sanoi patruunoiden mukana olon syyksi, että hän on poliisin leski.

Hän kertoi pitävänsä niitä muistoesineinä, koska ei tiennyt, että pelkän patruunan mukana olo vaatii luvan, muistelee ylikomisario Kauko Karhuviita Liikkuvan poliisin lentoaseman yksiköstä. Albertinkadun ampumaradalla sunnuntaina tapahtunutta rikosta tutkiva poliisi ei näitä leskeyspuheita vahvista, ennemminkin nainen elää ilmeisesti kuvitelmassa.

Kolmas kerta toden sanoi

Jo ennen kiinniottoa nainen oli ehtinyt käyttäytyä lentoasemalla melko omituisesti.
-Hän tuli turvatarkastukseen ja yritti kävellä käsilaukkunsa ja pienen olkalaukkunsa kanssa suoraan henkilömagneettiportista läpi, Karhuviita sanoo.
Securitas Oy:n turvatarkastaja toimi kiitettävän täsmällisesti ohjeiden mukaan. Naista käskettiin menemään uudelleen jonon päähän ja odottamaan vuoroaan, jotta hän saisi laskea laukkunsa tavaroille tarkoitetun röntgenkoneen hihnalle. Niin nainen sitten tekikin ja tuli sen jälkeen uudelleen henkilömagneettiportille.
-Kun hän aikoi mennä siitä läpi laite hälytti, jolloin nainen käskettiin takaisin ja hän kaivoi taskustaan rahaa tai avaimia. Mutta edelleenkin portti hälytti ja sitten vasta löytyivät vasemmasta taskusta patruunat, Karhuviita kertoo.

Naiset kunnostautuivat

Turvatarkastaja kutsui paikalle terminaalissa partioineen naisylikonstaapelin. Poliisi kyseli matkalle aikoneen naisen henkilötiedot ja takavarikoi patruunat turvatarkastuksen yhteydessä olevassa kopissa. Tämän jälkeen nainen sai siirtyä transit-halliin odottamaan Lontoon-koneensa lähtöä.

Ylikonstaapeli käveli patruunat takavarikoituaan noin kymmenen metrin päässä sijaitsevaan poliisin ja tullin palvelupisteeseen. Tässä toimistossa oli toinen poliisi - vanhempi konstaapeli ja hänkin nainen - juuri katsonut Ylen tv-uutisia ja hoksasi, että "hei, nämähän tiedot täsmäävät niihin tietoihin, joita Eva Polttila luki uutisissa".

Karhuviita kehuu lämpimästi alaistensa napakkuutta valvontatehtävissä. Naispoliisit lähtivät heti transit-halliin ja koneen lähtöportille, josta he arvelivat löytävänsä etsimänsä, ja niin kävikin.

Ei vastustelua

Ylikonstaapeli pyysi saisiko hän nähdä naisen lentolipun uudelleen ja sanoi että tietoja tarkistettaisiin vielä vähän. Hän pyysi naista tulemaan toimistoon, ja näin tapahtuikin, joskin nainen jonkin verran hidasteli. Poliisit olivat varuillaan, mutta mitään taluttamista ei tarvittu.

Toimistossa sitten asia laukesi: naiselle kerrottiin, että hänet on otettu kiinni epäiltynä Albertinkadun ampumatapauksesta. Samalla otettiin yhteyttä Helsinkiin ja varmistettiin vielä tiedot. Tämän jälkeen liikkuvan poliisin partio lähti viemään naista autolla Pasilan poliisivankilaan. Karhuviidan mielestä on tärkeää, että lentoasemalla on koko ajan poliisi paikalla riittävällä väellä ja että asioihin voidaan puuttua heti.
(MTV3-STT)


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja