Kolmen tomaatin salaatti

Kolmen tomaatin salaatti
Kolmen tomaatin salaattiMTV3/CampoViejo
Julkaistu 27.02.2007 14:56(Päivitetty 30.03.2007 14:38)
  • 500 g vaaleaa leipää kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 isoa salottisipulia kuutioina
  • ½ sitruunan mehu
  • 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
  • 2 keltaista tomaattia lohkoina
  • 2 pihvitomaattia kuutioina
  • nippu basilikaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • Kastike:
  • Valkosipulinkynsi
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 3,5 rkl oliiviöljyä
  • vajaa tl Dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria, sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 min tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä. Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa.

Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle