Kolmekymppinen nainen vangittu Hämeessä vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta – MTV:n tietojen mukaan uhkasi lähisukulaistaan

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on vangittu vuonna 1991 syntynyt nainen epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Oikeudesta saatujen tietojen mukaan kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen alkuvuodesta ampuma-aserikokseen ja valmistelleen törkeää henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta viime vuoden lokakuusta lähtien.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Päijät-Hämeen alueella.

MTV Uutisten tietojen mukaan armeijan käynyt kolmekymppinen nainen oli saanut luvan haulikkoon, mutta hän menetti aselupansa ja aseen, koska oli uhannut väkivaltarikoksella lähisukulaistaan. 

MTV:n tietojen mukaan nainen oli tämän jälkeen kirjoittanut uhkaavia tekstejä ystävilleen. Tekstissä viitattiin MTV Uutisten tietojen mukaan vakaviin rikoksiin.

Poliisi sai naisen kiinni, ennen kuin hän ehti syyllistyä väkivaltarikokseen.

Nainen vangittiin kaksi viikkoa sitten teoista todennäköisin syin epäiltynä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa suostunut kommentoimaan asiaa. Poliisi on luvannut tiedottaa tapauksesta tällä viikolla.

Juttua muokattu 10.4. klo 13.54: Nainen kirjoitti uhkaavia tekstejä ystävilleen, ei sosiaalisessa mediassa. Poistettu yksityiskohtainen tieto viestin sisällöstä.

Murharyhmä arvioi Vaasan koulu-uhkaajan hyytävän videon 10:55
Aiemmin otsikoissa on ollut tapaus, jossa nuoren naisen kerrotaan aikoneen tehdä kouluiskun Pohjanmaalla maaliskuussa. Rikospaikka-ohjelman Murharyhmä katsoi naisen hyytävän uhkausvideon ja kommentoi, mitä siitä voi päätellä.

Lue myös:

    Uusimmat