Mainos

Kolme vankia hirtetty Japanissa

Japani on hirttänyt kolme useista murhista tuomittua murhaajaa, kertovat maan uutistoimistot. Hirtettyjen joukossa on myös yksi Kiinan kansalainen, joka murhasi kolme ja vahingoitti kolmea maanmiestään.

Tuomarin mukaan kaikki miehet syyllistyivät vakaviin ja säälimättömiin murhiin, sekä murhasivat uhrinsa hyvin itsekkäistä syistä.

Hiroshi Maeue, 40, murhasi vuonna 2005 kolme ihmistä, joista yksi oli 14-vuotias. Hän oli tutustunut uhreihinsa erikseen internetin keskustelupalstalla, jolla oman elämänsä päättämistä suunnittelevat tekivät yhteisiä "itsemurhasopimuksia".

Maeue sopi tapaamisen uhriensa kanssa sillä verukkeella, että he tekisivät yhteisen itsemurhan häkämyrkytyksellä. Hän houkutteli uhrit pakettiautoon, sitoi heidän kätensä ja jalkansa, ja kuristi heidät. Maeue on kertonut saaneensa seksuaalista nautintoa nähdessään uhriensa tukehtuvan.

Yukio Yamaji, 25, raiskasi ja puukotti kuoliaaksi kaksi siskoa, varasti heidän rahansa ja sytytti heidän asuntonsa tuleen vuonna 2005.

Maeue ja Yamaji hirtettiin Osakassa. Kiinalainen Chen Detong, 41, teloitettiin Tokiossa.

Suurista teollisuusmaista kuolemantuomio on käytössä Japanin lisäksi ainoastaan Yhdysvalloissa.

Kuolemantuomio nauttii ylivoimaista kannatusta japanilaisten keskuudessa. Maassa on myös maailman alhaisimmat rikollisuustilastot. Viimeksi tammikuussa Japani teloitti neljä vankia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.