Mainos

Kokoomus torjuu pitkät listat

Kokoomus torjuu oikeusministeri Johannes Koskisen ajatuksen pitkien listojen käyttämisestä europarlamenttivaaleissa. Ideaa arvostelivat sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz, varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa ja kansanedustaja Kimmo Sasi.

Zyskowicz sanoi tänään Helsingissä, että kokoomus torjuu ehdottomasti tämänkaltaisen kansanvallan kaventamisen.

- Suomalaisilla on halu ja täysi oikeus päättää Euroopan parlamenttiin ja eduskuntaan valittavista edustajista eikä ainoastaan puolueiden välisistä voimasuhteista. Tätä oikeutta ei Suomen kansalta voi eikä saa riistää, Zyskowicz sanoi.

Hän arvioi, että pitkät listat vahvistaisivat puoluevaltaa kansanvallan kustannuksella ja olisivat omiaan entisestään laskemaan äänestysprosentteja.

Sarkomaa oli samaa mieltä ja lisäsi, että pääministeri Matti Vanhasen euroskeptiset kannanotot heikentävät nekin osaltaan äänestysintoa.

-Tulevissa eurovaaleissa ratkaistaan EU:ssa tehtävän politiikan suunta, ja siksi päinvastoin pitäisi kantaa vastuuta kansalaisten kiinnostuksesta EU-asioihin, Sarkomaa sanoi Tampereella, kokoomuksen naisten liiton järjestökoulutuksessa.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Sasi esitti vuorostaan, että listavaalien käyttöönoton sijaan Suomen pitäisi ottaa asia esiin ihmisoikeuksia valvovassa Euroopan neuvostossa. Sasin mielestä Suomen pitäisi alkaa ajaa listavaalien kieltämistä epädemokraattisina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.