Mainos

Kokoomus ei ottanut kantaa toiseen kierrokseen

Kokoomus ei ota kantaa kummankaan presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle päässeen ehdokkaan puolesta. Kokoomuksen puoluehallitus käsitteli asiaa reilun tunnin mittaisessa kokouksessa.

Nyt käytävä vaali ei ole puoluevaali, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja.

Puoluehallituksen kannasta kertoi kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö. Jo puoluehallituksen kokouksen avauspuheessaan Niinistö sanoi, että puolueella ei ole syytä asettua sen paremmin SDP:n Tarja Halosen kuin keskustan Esko Ahonkaan taakse.

-Kokoomuksella ei ole äänioikeutta. Tämä ei ole puoluevaali, Niinistö sanoi. Niinistön mukaan mielipiteet kokoomuksen sisällä jakaantuvat. Hän huomautti, että jo ensimmäisellä kierroksella liki puolet kokoomuksen kannattajista äänesti jotain muuta kuin kokoomuksen omaa ehdokasta puhemies Riitta Uosukaista.

Niinistö kiitti kokouksessa mukana ollutta Uosukaista hyvästä vaalityöstä. Niinistön mielestä aika kuitenkin suosi toisenlaista ehdokasta. Hän pahoitteli, että keskustelu uuden valtiosäännön mukaisista presidentin valtaoikeuksista ei kohdannut kohdettaan, vaan keskustelu painottui nykyisen, maaliskuun alussa historiaan siirtyvän valtiosäännön mukaisiin valtaoikeuksiin.

Pyykinpesuun ei syytä

Niinistö torjui kokoomuksen sisäisen pyykinpesun presidentinvaalien suhteen. Hänen mielestään mikään muu tapa asettaa kokoomuksen ehdokasta ei olisi tuottanut yhtä hyviä lähtökohtia, mitkä kampanjalla olivat lokakuussa. Kävi vain niin, että virtaukset muuttuivat nopeasti, ja Uosukaisen kärkipaikka mielipidemittauksissa ei kestänyt.

Niinistö huomautti, että Uosukaisen kannatus nousi mielipidemittauksissa korkeammalle kuin esimerkiksi hänen oma kannatuksensa. Niinistö itse kieltäytyi syksyllä presidenttiehdokkuudesta. Monet näkyvät kokoomuslaiset ovat jo liputtaneet jomman kumman ehdokkaan puolesta. Tiistain Ilta-Sanomien kyselyn mukaan keskustan Ahoa tukevat kokoomuksesta mm. kansanedustajat Jari Koskinen, Kalervo Kummola ja Pekka Kuosmanen. Halosen takana on ainakin kansanedustaja Sirpa Pietikäinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.