Koko alkukauden rämpinyt HPK on löytänyt hyvän vireen, joukkue uhkuu itseluottamusta – "Tulemme vielä"

Lehdistötilaisuus: SaiPa - HPK 4:35
Videolla SaiPa-HPK -ottelun lehdistötilaisuus.

Jääkiekkoilun Suomen mestaruutta yhä, keväältä 2019, puolustava Hämeenlinnan Pallokerho alkaa hiljakseen esittää otteita, joita mestareilta odotetaan. Yltäminen SM-liigan pudotuspeleihin on HPK:lle enää melkoista utopiaa, mutta viidestä viime ottelustaan hämeenlinnalaiset ovat saalistaneet 13 pistettä.

Lauantaina HPK:n uhri oli SaiPa, joka hyytyi Lappeenrannan Kisapuistossa tappioon maalein 1–2. HPK:n voittomaalin viimeisteli toisen erän lopulla kolmoskentän laitahyökkääjä Miro Ruokonen. Maali oli hänelle kauden viides. Sen ansiota 24-vuotias forssalaiskasvatti on kahden osuman päässä viime kaudella tekemästään ennätyksestä.

– Siinä oli pitkä puolustus omissa, mutta pääsimme hyvään vastahyökkäykseen ja sain loistavan syötön Harri Kainulaiselta, kertasi Ruokonen maaliaan.

HPK:n takamatka pudotuspeliviivan päälle on 15 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä runsas kolmannes.

– Ei tässä vielä mitään ole kaivoon heitetty. Arjesta on löydetty voittavan jääkiekon pelaaminen. Tulemme vielä, Ruokonen latasi.

– Tämä oli iso taisteluvoitto. Neljään päivään oli kaikkea takana. Joukkue ei varmasti ollut tuoreimmillaan, mutta hyvin kestimme nyt lopun alivoimataistelunkin, HPK-valmentaja Matti Tiilikainen korosti.

Lue myös:

    Uusimmat