Koiranomistajien persoonallisuus – tunnistatko itsesi?

Koiraa ei ole karvoihin katsominen, mutta miten on omistajan laita? Oletko koskaan tullut miettineeksi, että minkälainen ihminen haluaa itselleen esimerkiksi mäyräkoiran?

Ranskalainen eläinlääkäri Michael Klein tuli aikoinaan tunnetuksi siitä, että hän hoiti Hollywoodin kerman lemmikkieläimiä. Hänen asiakkainaan olivat esimerkiksi Sophia Lorenin, Elizabeth Taylorin, Audrey Hepburnin ja Brigitte Bardotin nelijalkaiset ystävät.

Klein tutki eläinten lisäksi myös koiran ja tämän omistajan välistä suhdetta. Hän tuli lopulta siihen tulokseen, että miehen ja naisen luonne tulee esille hänen koiravalinnastaan. Seuraavat kohdat pätevät siis yhtä lailla mieheen kuin naiseen.

Sekarotuinen koira

Koiranomistaja on suurpiirteinen, kunniallinen, myötätuntoinen ja hyväsydäminen. Hän pitää rauhallisesta ja yksinkertaisesta elämästä perheensä parissa. Hänelle voi uskoa luottamustehtävän tai tärkeän viran, sillä hän täyttää velvollisuudet huolellisen tarkasti. Sekarotuisen koiran omistavalle henkilölle voi myös kertoa salaisuuksia, sillä häneen voi luottaa kuin vuoreen.

Tämä henkilö uskoo kestävään rakkauteen ja on valmis tekemään töitä parisuhteen hyväksi. Hän osaa täyttää kumppanin vaatimukset, mutta kykenee silti säilyttämään oman luonteensa. Hänen heikkouksiaan ovat kestävyyden puute ja lyhyt pinna. Hän kiihtyy helposti ja räksyttää tuolloin kuin rakkikoira.

Cockerspanieli ja mäyräkoira

Jommankumman koiran omistava henkilö on hyvin tunteellinen. Hän luottaa aina kohtaamiinsa ihmisiin ja uskoo kaikista pelkkää hyvää. Tällainen henkilö on hyvin seurankipeä ja karttaa kaikin keinoin yksinäisyyttä. Hän nimittäin riutuu ja masentuu yksinäisyydessä.

Hän on aina valmis osoittamaan ystävyyttä, jotta saisi muiden hyväksynnän ja huomion. Hän pyrkiikin jatkuvasti miellyttämään ja viettelemään muita ihmisiä. Parisuhteessa hän kaipaa kumppanin osoittamaa kiintymystä ja hellyyttä.

Villakoira

Villakoiran omistaja on tunteikas, huumorintajuinen, pehmeä ja helposti vieteltävissä. Hän on kuitenkin hiukan kaksijakoinen persoona. Toisinaan hän viettää hyvin säännöllistä elämää ja hallitsee temperamenttinsa. Toisinaan taas hän menee liiallisuuksiin eikä tunne rajojaan. Hän voi olla äärimmäisen hilpeä tai aivan maansa myynyt.

Hän on suurten aatteiden ihminen ja vaikkapa taistelee korkeiden ihanteiden puolesta. Epäoikeudenmukaisuus kiihdyttää häntä helposti. Hän myös loukkaantuu nopeasti, jos häntä arvostellaan. Villakoiran omistava ihminen on valmis antamaan rakkaudessa paljon ja hän tarvitsee hellyyttä ja sympatiaa ollakseen onnellinen. Tämän ihmisen heikkous on siinä, että hän vaipuu usein itsesääliin.

Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoiran omistaja haluaa, että häntä kunnioitetaan ja hän vaatii perisaksalaiseen tapaan järjestystä ja kuria.

Tällainen henkilö vihaa ajan tuhlaamista eikä hän voi sietää sitä, että joku pyrkii elämään hänen kustannuksellaan.

Saksanpaimenkoiran omistajassa on luonnetta, mutta karkean ja itsevarman ulkokuoren alla saattaa piillä alemmuuskompleksi. Rakkaudessa tällainen ihminen on hyvin uskollinen ja viihtyy perhepiirissä.

Dalmatialainen

Dalmatialaisen omistaja on erittäin kunnianhimoinen ihminen. Hän ei välttämättä ole vielä kertaakaan elämänsä aikana ollut tyytyväinen kohtaloonsa ja elämäänsä.

Hän haluaa aina vain pidemmälle ja korkeammalle, mutta reilusta urheiluhengestä ei kyllä ole tietoakaan. Vain menestys merkitsee tälle koiraihmiselle jotain.

Tällainen henkilö nauttii ihailusta ja imartelusta. Viehätysvoimallaan hän kerääkin ympärilleen helposti joukon hännystelijöitä. Tällaista henkilöä on kuitenkin erittäin vaikea vietellä, eikä hän anna rakkauden kahlita itseään. Puolisona hän on kuitenkin vastuuntuntoinen ja oiva kumppani. Ystävilleen hän ei kuitenkaan ole kovinkaan uskollinen.

Spanieli

Spanielin omistaja on rohkea ja hiukan omapäinen. Omapäisyys tulee esille sillä, ettei hän koskaan myönnä olevansa väärässä. Tämä henkilö on myös itsevarma ja kykenee tekemään nopeasti päätöksiä sekä aloitteita.

Hänen kanssaan on hyvin vaikea ystävystyä, sillä hän on erittäin epäluuloinen ja harkitsee pitkään ennen kuin suo jollekulle luottamuksensa.

Spanielin omistaja halveksii syvästi nykymaailman kevytmielistä ja pintapuolista tapaa suhtautua asioihin. Mikäli etsit uskollista kumppania, niin tässä sinulla on sellainen. Spanielin omistaja ei nimittäin vieraissa juokse. Hänen puutteensa on kuitenkin kärsimättömyys.

Dobermanni

Jotkut saattavat karttaa dobermannin omistajaa, sillä hänen kanssaan on hyvin vaikea elää. Hän on vallanhaluinen ja taistelutahtoinen. Hän pitää juonittelusta ja sekasorrosta.

Dobermannin omistaja saattaa haastaa riitaa, koska pitää vaarallisesta leikittelystä. Diplomaattisuudesta hän ei piittaa pätkääkään.

Kumppanina hän on erittäin omistushaluinen, omalaatuinen ja taipuvainen mustasukkaisuuteen. Intohimoa kyllä löytyy, joten lakanoiden välissä aika ei ainakaan käy pitkäksi.

Kettuterrieri ja snautseri

Jommankumman koiran omistaja on lojaali, rohkea ja vilpitön persoona. Hän on mukavuudenhaluinen ja hiukan boheemi. Tulista rakastajaa etsivän kannattaa suunnata katseensa näiden koirien omistajiin.

Tämä koiraihminen on rakkaudessa myös rehellinen ja antautuva. Hän tekee kaikkensa, jotta hänen rakkaallaan olisi huoleton ja helppo elämä.

Puutteena on se, että hän suuttuu helposti. Hän myös nauttii siitä, että saa kanssaihmisen raivon valtaan.

Setteri

Setterin omistaja on kunnianhimoinen henkilö, joka ponnistelee päämääräänsä kohti. Mikään keskinkertainen ei riitä hänelle. Hän riutuu, jos joutuu työskentelemään ammatissa, jossa ei ole mitään etenemisen mahdollisuutta. Hän on huomionkipeä ja onkin mielellään seuran keskipisteenä.

Rakkaudessa tällainen henkilö on uskollinen ja tahtoo olla kumppanin luottamuksen arvoinen. Rakkaus ilman ihailua on hänelle täysin mahdoton yhtälö.

Setterin omistajan huono puoli on, että hän tärkeilee aivan liikaa ja vaatii jatkuvaa kunnioitusta.

Tanskandoggi

Tanskandoggin omistaja haluaa aurinkokuninkaaksi aurinkokuninkaan paikalle. Kunnianhimo nimittäin hallitsee hänen elämäänsä ja Ludvigin tavoin hän on määräilevä ja juonitteleva.

Tanskandoggin omistaja haluaa myös herättää huomiota ja kateutta. Hän rakentaisi varmasti esikuvansa tavoin isänsä metsästysmajan tilalle Euroopan komeimman palatsin, jos se vain olisi mahdollista.

Kumppanikseen hän tarvitsee alistuvan henkilön. Tanskandoggin omistaja ei kuitenkaan itse ole aivan ihanteellinen kumppani, sillä hän on hyvin oikukas ja joskus jopa väkivaltainen.

Ajokoira

Suurellinen ja ylellinen elämä vetää ajokoiran omistajaa puoleensa. Liike-elämässä hän on yhtä peräänantamaton kuin vainun saanut koiransa.

Tämä henkilö pitää arvostelusta ja halveksii keskinkertaisuutta. Hän on idealisti, joka nauttii kaikesta kauniista ja kalliista.

Kumppanikseen hän tarvitsee ymmärtävän henkilön. Ajokoiran omistajan puutteena on epärehellisyys. Hän ei pelaa avoimin kortein ja yrittää pluffata aina tilaisuuden tullen.
Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja