Mainos

Kohurahoittaja Merisalo pidätettiin - myös muita epäiltyjä

Helsingin rikospoliisin talous- ja omaisuusrikosyksikkö on pidättänyt Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtajan Arto Merisalon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Rikospoliisi vaatii Merisalon vangitsemista huomenna Helsingin käräjäoikeudessa. Nova Group -kiinteistökonserin keulamiestä epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Velallisen epärehellisyyteen syyllistyy jos veloissa oleva hävittää, lahjoittaa tai piilottaa omaisuuttaan.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2007 alusta vuoden 2009 kesäkuuhun.

Ylen mukaan poliisi epäilee myös useita muita Nova-yhtiöihin liittyviä henkilöitä talousrikoksista.

Vaalirahojen kautta julkisuuteen noussut Kiinteistöyritys Nova Group päätyi konkurssiin kesäkuussa. Pesänhoitajan selvityksen mukaan Nova Kiinteistökehityksen rahankäyttö oli törsäilevää.

Poliisi on vaitonainen rikosepäilystä. Kesäkuussa Nova Groupin asiakirjoista kuitenkin selvisi, että Merisalo nosti vuodenvaihteessa - juuri ennen yrityssaneeraukseen hakeutumista - yrityksestä lainaa yli 700 000 euroa. Tilintarkastaja moitti lainaa, mutta Merisalo sanoi kesäkuussa, että kyse oli palkkaennakosta.

Poliisi ei halunnut ottaa kantaa siihen, liittyykö rikosepäily tähän lainaan vai muuhun rahankäyttöön, kuten satojen tuhansien eurojen tukiin poliitikoille.

(MTV3)

Lue lisää:

(9.6.2009)

(24.7.2009)

(17.11.2008)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 19.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.