Mainos

Kohun keskellä oleva Suvi Lindén saapui Suomeen – vaikenee yhä, jatkoi suoraan Ouluun

Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin noussut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén on saapunut Suomeen.

STT tavoitti Lindénin Helsinki-Vantaan lentokentällä, josta hän jatkoi matkaansa Ouluun.

Ennen paluutaan Afrikasta Suomeen Lindén oli konferenssissa Egyptissä. Torstaina hän saapui Helsinki-Vantaalle ja nousi illalla Ouluun lähtevälle lennolle.

Lindén saapui koneeseen viime hetkellä

Lindén saapui lähtöportille minuuttia ennen lennon virallista lähtöaikaa, siinä vaiheessa, kun muut matkustajat olivat jo menneet koneeseen. Ex-ministerin antaessa passinsa tarkastettavaksi STT tiedusteli Lindénin näkemystä Uganda-jupakkaan.

– Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on minun osaltani tiedotettu, Lindén sanoi ennen kuin jatkoi matkaansa käytävää pitkin lentokoneeseen.

Lindén sanoi, ettei hänellä ole mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on hänen osaltaan tiedotettu. Hän jatkoi matkaansa lentokoneeseen.

0:59

Suvi Lindén kertoi olleensa Ugandassa muista syistä

Entinen ministeri Suvi Lindén oli Ugandassa samanaikaisesti suomalaisen liikemiehen kanssa, joka löydettiin kuolleena hotellihuoneesta. Häneltä ei ole saatu kommentteja julkisuuteen Ugandan-matkaan liittyvistä yksityiskohdista. Lindén ei ole vieläkään kommentoinut esimerkiksi sitä, tiesikö hän matkakumppaninsa tekevän yhteistyötä asevalmistaja Patrian kanssa. Lindén itse kertoi Facebook-tilillään olleensa Ugandassa edistämässä tietoyhteiskunnan asioita. 

Ugandalainen toimittaja Charles Etukuri haastatteli Lindéniä sen jälkeen, kun mies löydettiin kuolleena. Etukurin mukaan Lindén oli kertonut hänen olleen liikematkalla yhdessä suomalaismiehen kanssa. Hän kertoo Lindénin olleen haastattelutilanteessa shokissa matkakumppaninsa kuolemasta.

Suomalaisen liikemiehen ruumiista löydettiin ugandalaismedian mukaan kokaiinia ja hyönteismyrkkyä. Tapausta tutkitaan Ugandassa murhana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.