Mainos

Kirvessurmaaja tuomittiin elinkautiseen

Tammelan marraskuinen kirvessurma oli käräjäoikeuden mukaan murha. Tapani Tuohiluoma, 48, tuomittiin torstaina syytteen mukaisesti elinkautiseen vankeuteen.

Forssa-Loimaan käräjäoikeus päätyi kansliapäätöksessään rankimman rikosnimikkeen kannalle, vaikka syytetty itse piti tekoaan äkkipikaistuksessa tehtynä tappona. Syynä hermostumiseen oli se, ettei vieras pyytänyt anteeksi vanhaa, pieleen mennyttä kaljanhakureissua.

Mitään viitteitä vakaasta harkinnasta eivät nähneet myöskään syyttäjä eikä oikeus. Surma katsottiin murhaksi teon raakuuden ja kokonaisuuden perusteella.

Oikeus muistutti perusteluissaan, että kirveellä päähän hakkaaminen on aina raaka tekotapa. Sitkeätä surmaamispyrkimystä osoitti se, että Tuohiluoma löi 56-vuotiasta vierastaan terällä ja hamaralla monta kertaa ja jopa eri paikoissa. Lisäksi uhri oli puolustuskyvytön vahvan humalatilan takia.

Oikeus velvoitti Tuohiluoman korvaamaan uhrinsa kahdelle tyttärelle kummallekin 5000 euroa kärsimyksistä sekä maksamaan hautaus- ja oikeuskuluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.