Kirsti Partanen uuden voimistelun lajiliiton vetäjäksi

Jyväskyläläinen yrittäjä Kirsti Partanen valittiin lauantaina Turussa perustetun uuden Suomen voimisteluliiton (SVoLi) ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Partanen saa johdettavakseen yhden Suomen suurimmista liikunnan erikoisliitoista, johon kuuluu noin 400 seuraa ja yli 135000 jäsentä.

Kirsti Partanen on pitkän linjan urheilujohtaja, joka on harrastanut voimistelua nelivuotiaasta saakka. Partanen on toiminut viimeiset kolme vuotta Suomen Voimistelu- ja Liikuntaseurat ry:n puheenjohtajana ja hän istuu myös Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hallituksessa. Koulutukseltaan 53-vuotias Partanen on liikuntatieteiden maisteri, ja hän työskentelee liikkeenjohdon ja markkinoinnin koulutus- ja konsultointityössä perheyrityksessä.

Partanen otti voimistelun yhdistymisen tavoitteekseen aloittaessaan vanhan SVoLin puheenjohtajana vuonna 2001. - Yhdistyminen oli raskas ja työntäyteinen projekti, mutta nyt olo on tyytyväinen ja huojentunut, Partanen totesi yhdistymispäätöksen jälkeen.

Partasen mukaan yhteinen liitto on erittäin merkityksellinen, sillä valtavan harrastajaliikunnan lisäksi mukana on myös huippu-urheilu, mm. neljä olympialajia. - Erikoisvalttimme on se, että jäsenseuramme voivat taata jäsenilleen liikuntamahdollisuuden koko elämänkaaren ajaksi, Partanen sanoi.

Partasen mukaan uusi iso voimisteluliitto tuo myös yhteiskunnallista painoarvoa ja kansainväliset yhteydet paranevat entisestään. - Vaikka yhdistymisprosessi oli vaikea, olen tyytyväinen siitä, että lauantaina kaikki tärkeät päätökset tehtiin yksimielisesti. Joustoa löytyi lopulta molemmilta osapuolilta mukavasti, Partanen iloitsi.

Uuden voimisteluliiton hallitukseen valittiin Bodil Mickels (Porvoo), Leea Paija (Helsinki), Anja Huuskonen (Kiuruvesi), Ritva Alapaattikoski (Pieksämäki), Tuuli Matinsalo (Nastola), Antti Palkola (Jyväskylä), Erkki Vuori (Helsinki), Pirki Aura (Helsinki), Anne Martikainen (Oulu) ja Anja Järvinen (Helsinki).

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat