Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla

Valkosuklaa antaa herkullisen maun tortun täytteeseen. Tässä on yhdistetty sulatettu suklaa rahkaan. Jotta torttu olisi ihanan suklainen, myös pohja on suklaista cookiestaikinaa. Yksi pakastetaikina paketti riittää torttupohjan. Täytteeksi ja koristeeksi sopivat kirsikat, lakat, tyrni, persikat tai luumu.

Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla

Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm
Noin 10:lle hengelle

  • 1 pkt cookies suklaamurotaikinaa
  • Täyte kypsälle tortulle:
  • n. 1 dl kirsikkamehua tai maitoa+vaniljasokeria
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 1 tlk vähänlaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 100 g valkoistasuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa (250 g)
  • Koristeeksi:
  • n. ½ l kirsikoita

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle kirsikkahillo.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.

Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.

VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat