Mainos

Kirkkoon kuulumattomien hautauskäytäntöjä yhtenäistetään

Kirkko suunnittelee kirkkoon kuulumattomien vainajien hautauskäytäntöjen yhtenäistämistä. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan suunnitelmissa on laatia valtakunnalliset ohjeet kirkkoon kuulumattomien hautaan siunaamisesta.

Piispainkokous on asettanut selvitystä varten työryhmän. Asia tulee ratkaistavaksi ensi syksynä.

Kirkkoon kuulumattomien hautaan siunaukset ovat jatkuvasti lisääntyneet. Nykyisen kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoon kuulumaton voidaan siunata hautaan, jos omaiset niin haluavat eikä vainaja ole toisin toivonut.

Suurin osa suomalaisista haudataan kirkollisin menoin siitä huolimatta, kuuluiko vainaja luterilaiseen seurakuntaan vai ei.

Käytännöt eri seurakunnissa kuitenkin vaihtelevat suuresti. Esimerkiksi Maaningalla kirkkoon kuulumatonta vainajaa ei siunata kirkossa. Siunaus toimitetaan ulkona haudan ääressä vuodenajasta riippumatta.

Joissain seurakunnissa seurakuntaan kuulumattomat siunataan puolestaan hautaan vain arkipäivisin, ja viikonloput on varattu seurakunnan jäsenille. Osassa seurakuntia kirkkoon kuulumattomat saavat saman palvelun kuin seurakuntalaiset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.