Kimmo Leinonen jääkiekon MM-kisahankkeen vetäjäksi

Jääkiekkoliitto on nimennyt kokeneen Kimmo Leinosen Suomen 2012 MM-kisahankkeen pääsihteeriksi. Leinonen on työskennellyt Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n markkinointijohtajana vuodesta 1995 lähtien. Leinonen siirtyy Jääkiekkoliiton palvelukseen elokuun alusta lähtien.

IIHF päättää vuoden 2012 kisaisännyydestä Moskovan kevään jääkiekon MM-turnauksen yhteydessä 11. päivä toukokuuta. Kisaisännyyttä tavoittelevat myös Ruotsi, Tshekki ja Unkari.

Suomi oli jo kiinnostunut vuoden 2011 kisaisännyydestä, mutta vetäytyi hankkeesta varmistaakseen paremmat valmiudet seuraavan vuoden kisaisännäksi.

- Se oli silloin vähän niin kuin harjoittelua. Nyt olemme tosissamme liikkeellä, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola totesi.

Ammattimies Kimmo Leinonen

Leinonen, 57, on erittäin kokenut jääkiekkovaikuttaja. Hän on ollut järjestämässä 13 MM-kisatapahtumaa ja kolmia talviolympialaisia. Kummolan mukaan Leinosen panos Suomen MM-kisahankkeessa on merkittävä.

- Leinosen nimeäminen pääsihteeriksi jo tässä vaiheessa tuo Suomella uskottavuutta vuoden 2012 MM-kisojen hakijamaana, Kummola näki.

Vuoden 2008 MM-kisat pelataan Kanadassa, 2009 Sveitsissä, 2010 Saksassa ja 2011 Slovakiassa. Viimeksi Suomessa järjestettiin MM-kisat vuonna 2003.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat