Kilpailuvirasto puuttuu lastenvaunukauppaan

Lastentarvike Oy:lle halutaan tuntuvat sakot kilpailun rajoittamisesta.

Kilpailuvirasto esittää, että markkinaoikeus langettaisi Lastentarvike Oy:lle 100 000 euron sakkoa kilpailun rajoittamisesta lastenvaunukaupassa. Virasto pitää tapausta vakavana.

Lastentarvike on Kilpailuviraston mukaan asettanut vuosien ajan jälleenmyyjilleen ehtoja, jotka ovat olleet omiaan pitämään lastenvaunujen ja -rattaiden hinnat korkeammalla kuin kilpailun vallitessa olisi tapahtunut.

Ehdot estivät valtuutettuja vähittäismyyjiä myymästä Lastentarvikkeen toimittamia lastenvaunuja toimialueidensa ulkopuolisille kuluttajille. Rajoitukset vähensivät Kilpailuviraston mielestä jälleenmyyjien keskinäistä kilpailua.

Jälleenmyynnin salliminen vapaasti kuluttajille olisi pakottanut myös Lastentarvikkeen omat myymälät vastaamaan lisääntyneeseen kilpailuun, Kilpailuvirasto arvioi tiedotteessaan.

Lisäksi ehdot estivät jälleenmyyjiä markkinoimasta vaunuja internetissä ja valtakunnallisissa erikoislehdissä.

Kilpailuvirasto painotti, että Lastentarvikkeen valikoiva jakelujärjestelmä on kilpailusääntöjen mukaan aina kielletty. Lisäksi Lastentarvikkeen asema alan markkinajohtajana on vahvistanut haitallisia kilpailuvaikutuksia.

Virasto kertoi puuttuneensa toistuvasti asiaan ennen kuin yritys muutti käytäntöään.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat