Kiira Korpi kesti nuorten haasteen

Taitoluistelun kotimainen kiintotähti Kiira Korpi kesti hyvin nuorten heittämän haasteen Vantaan SM-kisoissa.

Korpi voitti viidennen Suomen mestaruutensa kauden kotimaisin kärkipistein 168,00.  

Samalla varmistui käytännössä, että Korpi on Suomen edustajana Tukholman EM-kilpailujen naisten kilpailussa tammi-helmikuun taitteessa.  

- Kokonaisuudessa hyvä suoritus. Olen tosi iloinen, että sain pitkästä aikaa SM-kruunun kannettavaksi, Korpi totesi.  

Korven vapaaohjelma sujui lähes käsikirjoituksen mukaan. Vain kolmoisflippi jäi yhden kierroksen mittaiseksi ja kolmoisritin tuli alas kahdelle jalalle.  

- Tiedostan, että ohjelmaan pitää saada lisää teknistä vaikeutta, mutta vapaaohjelma tuli toivottavasti hyvin esille erityisesti kokonaisuutena, Korpi pohti.  

Toiseksi kilpailussa sijoittui aikuisten sarjan ensikertalainen Jenni Saarinen 157 pisteellä. Hän luisteli teknisesti vaikeamman vapaaohjelman kuin Korpi, mikä näkyy elementtipisteissä.   

Korpi ansaitsi elementeistään, eli hypyistä, pirueteista ja askelsarjoista 49,01 pisteitä, kun Saarinen sai elementeistään 54,47 pistettä. Tapparaa edustava Korpi voitti seurakaverinsa luistelun laadulla, eli komponenttipisteillä. Niitä Korpi keräsi 63,68, kun Saarisen saldoksi jäi 50,72.   

SM-pronssin vei Saarisen ikätoveri, Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors pistein 147,08.  

Uusi valmentajat ja harjoitussysteemit  

Korpi palasi loukkaantumisten tuoman kahden vuoden tauon jälkeen kisajäille vasta muutama viikko sitten Zagrebissa. Kuntoutuksen lisäksi Korpi on uusinut harjoittelunsa ja vaihtanut valmentajaa. Täysipainoista jäätreeniä on kuitenkin koossa verrattain vähän.  

- Olen voinut harjoitella hyppyjä vasta vajaa kolme kuukautta. Tavallaan olen aloittanut harjoittelun nollasta, Korpi kertaa.   

Korpi muutti Tampereelta Kaliforniaan harjoittelemaan Rafael Arutunianin johdolla kesällä 2013. Nyt hän harjoittelee Oberstdorfissa Saksassa tekniikkavalmentajansa Carlos Avila de Borban opastuksella.   

- Oberstdorfissa on paremmat jääolosuhteet. Saan siellä tarpeeksi jääaikaa. Los Angeles on nyt jäänyt taakse, mutta jos tarvitsen myöhemmin jotain apua hyppyihin, katsotaan sitten.   

Avila de Borba huolehti alun perin Korven fysiikkavalmennuksesta, mutta vastaa nyt myös jääharjoittelusta, vaikka hänellä ei ole omaa taitoluistelutaustaa.  

- Carlos on hyvä hyppyjen ja piruettien valmennuksessakin, Korpi sanoo.  

Saariselta ja Lindforsilta vahva näyttö  

Korven haastajista hopeamitalisti Saarisen ensimmäinen kolmoislutz päättyi kaatumiseen, mutta vapaaohjelma jätti muuten vahvan kuvan hänen osaamisestaan.  

-  Olen todella tyytyväinen suoritukseeni ja kilpailuun. Lutz harmittaa vähän, mutta ei se kokonaisuutta ajatellen haittaa. Minua jännitti aika tavalla, vaikka verryttelykin meni hyvin, Saarinen tunnusti.  

Mainion kokonaisuuden luisteli myös 15-vuotias Lindfors, joka tunnetaan vahvana hyppääjänä.   

 - Pystyn yleensä kilpailuissa hyvään suoritukseen, niin tänäänkin, Lindfors sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja