Kiinan sotakoneet ylittivät Taiwaninsalmen keskilinjan

Kahdeksan kiinalaista sotakonetta ylitti lauantaina Taiwaninsalmen keskilinjan, ilmoitti Taiwanin puolustusministeriö. Koneet lähestyivät Taiwanin hallitsemia merialueita.

Ministeriön mukaan Taiwanin lähialueilla tunnistettiin kaikkiaan 19 kiinalaista sotakonetta ja viisi merivoimien alusta.

Taiwan pitää ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeenään aluetta, joka ulottuu 44 kilometrin päähän rannikosta. Kiina taas pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan ja katsoo, että noin 100 kilometriä leveä Taiwaninsalmi kuuluu kokonaan sen hallintaan.

Rajoja koeteltu

Kiina on viime aikoina lisännyt ilmatilan loukkauksia Taiwanin tunnistusvyöhykkeelle, kun suhteet Kiinan ja Taiwanin välillä ovat kiristyneet.

Huhtikuussa Kiina järjesti Taiwanin lähistöllä kolme päivää kestäneen sotaharjoituksen, jonka aikana se harjoitteli saaren eristämistä ja iskuja taiwanilaisiin kohteisiin. Harjoituksen viimeisenä päivänä Kiinalla oli Taiwanin mukaan alueella 12 sota-alusta ja 91 sotakonetta. 54 sotakonetta tunkeutui tunnistusvyöhykkeelle.

Tunnistusvyöhyke on suurempi kuin Taiwanin varsinainen ilmatila ja on osin päällekkäinen Kiinan tunnistusvyöhykkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat