Mainos

Kiinalaislehti syyttää Yhdysvaltoja ja Venäjää kylmän sodan piirileikeistä

Kiinassa hallitsevan kommunistipuolueen päälehti syyttää Venäjää ja Yhdysvaltoja kylmän sodan aikaisten leikkien pelaamisesta Syyriassa.

The People’s Daily -lehden kirjoituksessa todettiin, että niin USA kuin Venäjäkin käyttävät Syyriaa diplomaattisena ja sotilaallisena alustanaan, aivan kuten muita maita kylmän sodan aikaan.

– Yhdysvallat ja Neuvostoliitto käyttivät kaikenlaisia diplomaattisia, taloudellisia ja sotilaallisia toimia kolmansien osapuolien maaperällä. Maat pelasivat pelejä kasvattaakseen vaikutusvaltaansa - tämä on vanha kuvio Kylmän sodan ajalta, sanomalehti kirjoitti.

Lehti suomii maita ja painottaa, että nyt 2000-luvulla ihmisten pitäisi päästä asioiden yli.

Kiina on YK:n turvallisuusneuvostossa tukenut Venäjän kantaa muun muassa Syyria-äänestyksissä. Se on esittänyt huolensa siitä, että Syyrian sisäisiin asioihin sotkeudutaan ja toistuvasti vaatinut poliittista ratkaisua kriisiin.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriaan viime kuussa ja se muutti ratkaisevasti sisällissodan kulkua. Venäjän ilmaiskut ovat olleet lännen arvostelun kohteena, koska ilmaiskuilla Venäjä tukee lännen mukaan Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa enemmän kuin itseasiassa keskittäisi iskuja terroristijärjestö Isisiä vastaan. Lännen oma liittouma, Yhdysvaltojen johdolla, on taas tukenut Syyrian sisällissodan kapinallisjärjestöä Assadin hallintoa vastaan samalla kun se on keskittänyt ilmaiskuja Isisiä vastaan.

Lehdessä painotettiin lopussa diplomaattisen ratkaisun tärkeyttä Syyrian kriisissä. Kommentti oli julkaistu Zhong Sheng -nimen kirjoittajan allekirjoituksella, joka tarkoittaa kiinaksi Reutersin mukaan ”Kiinan ääntä”. 

Kiina on riippuvainen Lähi-idän öljystä ja on toistuvasti ollut sotilaallisia toimia vastaan alueella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.