Mainos

Kiina otti päätösvallan Dalai Lamojen uudelleensyntymisestä

Kiinan hallitus on päättänyt uusista säännöistä, joilla hallitus saa enemmän vaikutusvaltaa tiibetiläisten munkkien valitessa henkistä johtajaansa, Dalai Lamaa.

Suurin osa tiibetiläisistä uskoo, että Tiibetin henkiset johtajat eli Dalai Lamat uudelleensyntyvät kuolemansa jälkeen.

Uutiskanava BBC:n mukaan uudet säädökset tarkoittavat, että Kiinan kommunistihallituksen täytyy ensin hyväksyä kaikki tulevaisuuden uudelleensyntymiset.

Tarkkailijoiden mukaan Peking haluaa varmistaa, että hallitus on vastuussa henkisen johtajan valitsemisprosessista pääosin nykyisen Dalai Laman kanssa syntyneiden ongelmien takia.

Dalai Lama lähti Tiibetistä maanpakoon vuonna 1959. Hän on siitä lähtien kiertänyt maailmaa välittäen ajatusta, että Tiibet ansaitsee enemmän vapautta kiinalaiselta hallinnolta.

Tämä on ärsyttänyt Kiinaa, jonka viranomaiset kutsuvat Dalai Lamaa separatistiksi, joka yrittää erottaa Tiibetin Kiinasta.

- Dalai Lama asuu Intiassa, joten Kiinan viranomaiset eivät voi oikein mitenkään kontrolloida hänen toimiaan, sanoo BBC:n toimittaja Michael Bristow Pekingissä.

Uusien säädöksien mukaan Peking ei tule hyväksymään kenenkään Kiinan ulkopuolella asuvan ihmisen tai organisaation "väliintuloa."

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.