Mainos

Kiina ilmoitti virallisesti neutronipommista

Kiina on virallisesti ilmoittanut, että sillä on neutronipommin valmistamiseen tarvittava teknologia. Asiasta ilmoitti yhdellä lauseella maan virallinen uutistoimisto Xinhua. Xinhua ei kertonut milloin neutronipommi olisi valmistettu tai onko Kiina testannut pommia. Myöskään mahdollisesta pommin sarjavalmistuksesta ei annettu tietoja.

Yhdysvaltain kongressin toukokuussa julkistaman raportin mukaan Kiina on Yhdysvalloissa vakoilemalla saanut haltuunsa neutronipommin ja seitsemän ydinaseen valmistamiseen tarvittavan teknologian. Raportin mukaan Kiina on vakoillut yli 20 vuoden ajan Yhdysvalloissa saadakseen haltuunsa kyseessä olevat tiedot. Yhdysvaltain mukaan Kiina varasti amerikkalaisesta laboratoriosta vuonna 1996 salaisia asiakirjoja, joita Kiina voisi käyttää hyväkseen valmistaessaan ballistisia ohjuksia. Kiina kieltää amerikkalaisten syytökset ja väittää, että sillä on hallussaan tietotaito, jonka avulla valmistaa kehittyneimpiä aseita. Kiina syyttää Yhdysvaltoja huomion kiinnittämisestä muualle, jotta maailma ei muistaisi Naton toukokuun ilmaiskua Kiinan suurlähetystöön Jugoslaviassa.

Yhdysvaltain kehittämät neutronipommit räjähtäessään tappavat miltei kaiken elollisen, mutta rakennukset eivät vahingoitu. Räjähdyspaine ja kuumuus ovat vähäisemmät kuin muita pommeja käytettäessä. Maailmassa on virallisten tietojen mukaan viisi ydinasevaltaa. Kiinan ja Yhdysvaltain lisäksi ydinaseita on Ranskalla, Britannialla ja Venäjällä. Lisäksi Intialla ja Pakistanilla arvellaan olevan kyky varustaa ohjuksia ydinkärjillä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.