Kiekkokulta villitsi poliitikot: "Torilla juhlitaan tuplavoittoa!" – Sampo Terholla hurja tuuletus Bratislavassa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen sensaatiomainen maailmanmestaruus räjäytti odotetusti sosiaalisen median mestaruushuumaan. Tavallisten kansalaisten lisäksi monet poliitikot ja ammattiurheilijat ottivat ilon irti MM-kiekkokullasta.

–  Uskomaton joukkue. Upeaa leijonat, upeaa, maailmanmestaruus Suomeen. Iso kiitos, tviittasi väistyvä pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho oli paikan päällä Bratislavassa seuraamassa finaalia ja somessa näkyi kuvia hänen villistä tuulettamisestaan.

–  Kultaa! Kaikkien aikojen turnaus Leijonilta! IHANAAA!!! Terho tviittasi.

MM-finaalin osuminen samaan iltaan eurovaalien kanssa näkyi monien poliitikkojen tviiteissä. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo oli lähtenyt vaalivalvojaisista Helsingin Kauppatorille juhlimaan kokoomuksen vaalivoittoa ja Leijonien kultaa.

– Torilla juhlitaan tuplavoittoa! Orpo tviittasi Kauppatorilla otetun kuvan kera.

Tuplavoittoteemalla revitteli myös vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto.

–  Tähän iltaan mahtui kaksi mahtavaa voittoa: Leijonien voitto Kanadasta ja vihreiden eurovaalivoitto. Sydän pakahtuu. Onnea myös Leijonille!

Myös hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lähetti Leijonille lämpimät onnittelut.

Presidentti Niinistön vastaus huvitti

Moni jääkiekkotoimittaja nosti maailmanmestaruuden tuoreeltaan Suomen kiekkohistorian kovimmaksi saavutukseksi. Superlatiivilinjalle lähti myös kirjailija Jari Tervo.

–  Tämä oli kaikkien aikojen suurin ottelu. Hattu päästä. Poika tulee kotiin, Tervo tviittasi.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Noora Räty kommentoi mestaruutta ytimekkäästi hashtagillä #Torille.

Somekansaa huvitti myös presidentti Sauli Niinistö vastauksellaan MTV Jääkiekon tviittiin. Tviitissä oli Leijonien kultajoukkueen pelaajan Veli-Matti Savinaisen lausahdus CMoren haastattelusta: –  Mörkö (Leijonien kapteeni Marko Anttila) on seuraava presidentti, sanoi Savinainen.

–  Ei se tästä peikosta pahenisi, vastasi Niinistö.

Lue myös:

    Uusimmat