Keskustan puheenjohtajakisassa yllätyshaastaja – Ilkka Tiainen havittelee myös ministerin paikkaa

Ilkka Tiainen ilmoitti tänään tiedotteessaan lähtevänsä mukaan keskustan puheenjohtajakisaan.

BBA ja Posi TV:n päätoimittaja Ike Novikoff eli viralliselta nimeltään Ilkka Tiainen ilmoittautui tänään pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Tiainen on järjestyksessään kolmas ehdokas. Viime viikon torstaina Annika Saarikko kertoi lähtevänsä haastamaan Katri Kulmunia keskustan puheenjohtajakisaan.

Lisäksi Ylen tietojen mukaan Petri Honkosen odotetaan lähtevän kisaan neljäntenä ehdokkaana. Hän tiedottaa asiasta tänään puolilta päivin.

Tiainen kertoo kartuttaneensa näkemystä siitä, mihin hyvinvointivaltio on menossa. 

– Vuosien aikana olen keskustellut tuhansien ihmisten kanssa ympäri maailmaa pyrkien ymmärtämään parhaita ratkaisuja ongelmiin. Nyt minulla on tarjota ratkaisuja. Nautin ongelmien ratkaisusta, ihmisten inspiroimisesta, puhumisesta sekä visuaalisesta tarinankerronnasta, Tiainen perustelee valintaansa.

Havittelee myös ministerin paikkaa

Keskustan puheenjohtajaehdokkaana hän kuvailee olevansa villi kortti, mutta keskittyy kampanjassaan suuriin linjoihin. Hän korostaa syventyvänsä siihen, mikä on Suomen, kuntien, EU:n ja keskustan visio tulevaisuudelle. 

– Suomalaiset kuuluvat parhaaseen prosenttiin maailmassa. Maassamme kenestä tahansa voi tulla mitä tai kuka tahansa. Keskusta on ollut mukana rakentamassa tätä ihmettä, Tiainen kuvailee tiedotteessaan.

Puoluejohtajan paikan lisäksi Tiainen kertoo havittelevansa tiede- ja kulttuuriministerin virkaa. 

– Mielestäni on korkea aika, että kulttuuriministerin virkaa hoitaa taiteen tekijä. Puolueelle tämä tarkoittaa palaamista juurilleen kulttuurin ja sivistyksen puolueeksi.

Tiainen on työskennellyt yrittäjänä vuodesta 1999. Silloin hän jätti aktiivisen politiikan Keskustan nuorisojärjestössä NKL:ssä. Tiainen on ollut myös keskustan jäsen vuosina 1996-2012. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Lue myös:

    Uusimmat