Mainos

Keskusta ei kertonut OP-Pohjolan lahjoituksesta

OP-Pohjola on STT:n saamien tietojen mukaan tukenut keskustaa 8000 eurolla, toisin kuin keskusta on puoluerahoitusta selvittäessään ilmoittanut.

Keskusta järjesti kesäkuussa tilaisuuden, jossa se kertoi puolueelle yli 5000 euroa antaneet tahot kesästä 2006 eteenpäin. Yritysten, säätiöiden ja järjestöjen joukossa OP-Pohjolaa ei kuitenkaan mainita.

OP-Pohjola lahjoitti keskustalle 8000 euroa maaliskuussa 2007. Samassa yhteydessä se antoi vastaavat summat kokoomukselle ja SDP:lle.

"Inhimillinen virhe"

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro arvelee, että OP-ryhmän lahjoituksen puuttuminen ilmoituksesta johtuu hänen virheestään. Haaron mukaan lahjoitus meni puolueen kesällä 2006 pidettyjen 100-vuotisjuhlien onnittelutilille eikä varsinaiselle rahankeräystilille.

- OP-Pohjolan lahjoitus sisältyy puolueen saamaan ja selvityksessä kerrottuun ulkopuolisen rahoituksen kokonaissummaan. Summan jääminen ilmoittamatta erikseen johtui inhimillisestä virheestä. Pahoittelen tapahtunutta, Haaro sanoo tiedotteessa keskustan verkkosivuilla.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoo, ettei hänellä ole pienintäkään tietoa OP-ryhmän lahjoituksesta. Puoluesihteeri ei tiedä, miksi OP-Pohjolan lahjoittamaa summaa ei ole kerrottu.

-Kaikki on pitänyt käydä läpi, ja hallintopäällikkö on käynyt ne (lahjoitukset) läpi juurta jaksaen. Kaikki on pitänyt ilmoittaa, ja näin minulle on vakuutettu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.