Mainos

Kesäkurpitsakakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1-2 dl pähkinöitä tai manteleita karkeana rouheena

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola sekä lisää seos taikinaan vuorotellen keräkurpitsaraasteen ja pähkinärouheen kanssa. Kaada voideltuun mannasuurimoilla jauhotettuun rengasvuokaan ja kypsennä 175 asteessa 1 tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Jos kesäkurpitsan kuori on kitkerää ja kovaa, poista se ennen raastamista.

Resepti: Merja Tuominen-Gialitaki

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.