Kesäkurpitsakakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1-2 dl pähkinöitä tai manteleita karkeana rouheena

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola sekä lisää seos taikinaan vuorotellen keräkurpitsaraasteen ja pähkinärouheen kanssa. Kaada voideltuun mannasuurimoilla jauhotettuun rengasvuokaan ja kypsennä 175 asteessa 1 tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Jos kesäkurpitsan kuori on kitkerää ja kovaa, poista se ennen raastamista.

Resepti: Merja Tuominen-Gialitaki

Lue myös:

    Uusimmat