Mainos

Kerrostalo paloi Vaasassa

Vaasalainen kerrostalo kärsi useiden miljoonien markkojen vahingot tänään sattuneessa tulipalossa. Kukaan asukkaista ei kuitenkaan loukkaantunut. Palo sai ilmeisesti alkunsa alakerrassa sijaitsevasta maalaustarvikeliikkeestä. Syttymissyystä ei vielä tänään iltapäivällä ollut varmuutta. Poliisi tutkii asiaa.

Maaliliikkeessä olleiden aerosolipurkkien räjähdys särki ikkunoita viidennessä ja kuudennessa kerroksessa asti. Palo oli muutoinkin varsin raju: liekit löivät alakerrasta kolmanteen ja neljänteen kerrokseen asti.

Maalaustarvikeliike on varsin uusi. Se aloitti toimintansa viime vuoden lopulla. Liike oli tänään suljettu ja sen omistajalle saatiin tieto tulipalosta vasta palon jo sammuttua.

Aivan Vaasan keskustassa Kauppapuistikon ja Rauhankadun kulmauksessa sijaitseva rakennus oli palon jäljiltä varsin lohduttoman näköinen. Talossa on noin 50 asukasta. Heidät saatiin sammutustöiden yhteydessä evakuoiduiksi, eikä kukaan loukkaantunut.

Palokunta sai hälytyksen paikalle kello 11.53. Kolmeen mennessä iltapäivällä palo oli saatu sammutettua, mutta jälkisammutustöitä jatkettiin vielä. Pelastustöissä olivat mukana Vaasan pelastuslaitoksen lisäksi Mustasaaren pelastuslaitos ja seudun vapaapalokunnat.

Palopäällikkö kiitteli toimintaa

Vaasan palopäällikkö Simo Kakkuri kiitti yleisön ja yhteistyökumppanin poliisin toimintaa kerrostalopalon sammutustyössä. Erityisen kiitoksen Kakkuri halusi osoittaa sille mieshenkilölle, joka pelasti palavasta asunnosta kaksi ihmistä, joista toisen vaatteet ehtivät jo kärventyä. Sammutustöihin osallistui parisenkymmentä yksikköä eri palokunnista.

Kakkuri kertoi, että palokunnan saavuttua paikalle räjähdysmäisesti alkaneen palon liekit löivät jo pitkälle Rauhankadulle ja korkealle aina kolmanteen kerrokseen saakka. Seitsenkerroksisen talon kahdessa ylimmässä kerroksessa oli vain asuntoja, jotka säästyivät vaurioilta. Muissakin kerroksissa oli liike- ja toimistokäytössä olevien huoneistojen lisäksi myös asuinkäytössä olevia.

Pahin tilanne palon leviämisen kannalta koettiin hammaslääkärin vastaanottotiloissa, jotka ulottuivat molempiin rappukäytäviin. Hammaslääkärin tiloissa koettiin myös kiperä tilanne, kun palon syttyessä hammaslääkärin potilaana ollut henkilö oli juuri nukutettu hoitotoimenpiteitä varten. Hänet saatiin kuitenkin pelastetuksi turvaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.