Kentille 7 Grammis-ehdokkuutta

Kentin menestyksekäs vuosi huipentuu Tukholmassa järjestettävään musiikkialan vuotuiseen Grammis-gaalaan, jossa yhtyeellä on ennätykselliset seitsemän ehdokkuutta. Yhtye on ehdolla seuraavissa kategorioissa: - Vuoden Esiintyjä - Vuoden Yhtye - Vuoden Albumi - Vuoden Sanoittaja (Joackim Berg) - Vuoden Säveltäjä (Joackim Berg) - Vuoden Kappale (Dom Andra) - Vuoden Tuottaja (Kent, Martin Von Schmalensee, Zed)

Mikäli Kent voittaa näistä ehdokkuuksista edes kuusi, orkesteri rikkoo Eva Dahlgrenin vuodelta 1992 hallussa olevan viiden Grammiksen ennätyksen.

Kentin viime vuosi on ollut huimaa menestystä. Yhtyeen viimeisin albumi Vapen och Ammunition julkaistiin huhtikuussa 2002, jolloin se nousi suoraan listaykköseksi Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Radiosinglet Dom Andra, Kärleken Väntar ja FF ovat saaneet huimaa radiosoittoa ja siivittäneen albumin myynnin Pohjoismaissa jo yli 400 000 kappaleeseen. Ruotsissa levy on myynyt huimat 270 000 kappaletta. Tänä maanantaina yhtye sai kaksi Aftonbladetin Rockbjörn- palkintoa, kun Kent valittiin Vuoden Yhtyeeksi ja Vapen och Ammunition Vuoden Albumiksi.

Suomessa Vapen och Ammunition on myynyt jo 40 000 kappaletta ja Kent on ehdolla Emma-gaalassa Vuoden Ulkomaiseksi Artistiksi.

Lue myös:

    Uusimmat