Kent Suomeen marraskuussa

Tunteellista, jylhää kitarapoppia soittavan Kentin viides albumi, huhtikuussa ilmestynyt "Vapen & ammunition", on rikkonut platinamyyntirajan. Osoitus Kentin vankkumattoman nousujohteisesta urakehityksestä on myös se, että 1999 The Cardigansia lämmitellyt ruotsalaisyhtye toteuttaa marraskuussa oman hallikiertueensa Suomessa.

Kotimaassaan Ruotsissa Kent nauttii niin suurta suosiota, että kun Globenin konserttiliput tulivat eilisaamuna myyntiin, niitä meni 45 minuutissa 7 000 kappaletta.

Suomessa Kent löi itsensä läpi 1997 kolmosalbumillaan Isola. Nelosalbumin Hagnesta Hill (1999) menestyksen myötä Kentin konsertit Helsingissä, Tampereella ja Turussa myytiin loppuun. Yhtye toteutti myös loistavat keikat Provinssirockissa ja Ankkarockissa. Ahkerasti Suomessa käyvän Kentin viimeisin Suomen vierailu ajoittuu tämän kesän Ruisrockiin.

Sävykästä, pohjoismaista melankoliaa henkivää musiikkia soittava Kent on pystynyt uskomattomaan tekoon: se on tehnyt ruotsista rockuskottavan kielen. Täällä menestystä on edesauttanut muusikoiden ruotsinsuomalainen tausta. Kentiin kuuluvat Joakim Berg (laulu, kitara), Sami Sirviö (kitara), Harri Mänty (komppikitara), Martin Sköld (basso) ja Markus Mustonen (rummut).

KIERTUE: -Ti 12.11. Helsinki, jäähalli, esiintymisaika noin klo 20. -To 14.11. Tampere, Pakkahuone, esiintymisaika noin klo 21. -Pe 15.11. Turku, Caribia, esiintymisaika noin klo 22. -La 16.11. Vaasa, jäähalli, esiintymisaika noin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat