Keitä iskijät olivat? Oliko ajankohdalla merkitystä? – Nämä asiat ovat yhä auki yöllisistä iskuista Lontoossa

Lontoon terrori-isku vaatinut jo seitsemän uhria 5:05

Lontoon hyökkäysten etenemisestä on vasta vähän vahvistettua tietoa. Se tiedetään, että kymmenen jälkeen illalla valkoinen pakettiauto syöksyi jalankulkijoita päin London Bridge -sillalla. Tämä jälkeen Borough Marketin alueella ilmoitettiin puukotuksista. Poliisi saapui alueelle nopeasti ja kolme epäiltyä puukottajaa ammuttiin.

Silminnäkijät ovat kertoneet medioille, kuinka yksi hyökkääjistä oli juossut ravintolaan Borough Marketilla ja puukottanut kahta ihmistä.

Puukotuksia oli tapahtunut myös kadulla.

Britannian poliisin mukaan 7 uhria on kuollut veriteoissa ja lähes 50 loukkaantunut. Britannian pääministeri Theresa Mayn mukaan useat loukkaantuneista ovat yhä hengenvaarallisessa tilassa sairaalassa.

Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut mitään ammutuista henkilöistä. Mikään terroristijärjestö ei ole vielä ottanut vastuuta yön tapahtumista. Poliisi ei ole vielä myöskään kommentoinut sitä, toimiko kolmikko yksin vai oliko sillä avustajia. Oliko yön tapahtumien taustalla isompi verkosto?

Hätä ja suru Lontoossa - keskusta täyttyi hälytysajoneuvoista 0:29

Uutiskanava CNN:n kansalliseen turvallisuuteen erikoistunut toimittaja pohtii artikkelissaan myös sitä, oliko iskun ajankohdalla jokin merkitys. Nyt on meneillään muslimien paastokausi ramadan. Viime vuonna ISIS kehotti juuri ramadanin alla terroristeja iskuihin.

Poliisi ei ole vielä vahvistanut epäiltyjen hyökkääjien henkilöllisyyksiä. Aiemmin tiedotustilaisuudessa poliisi kuitenkin kertoi, että tutkinta etenee nopeasti.

 

Lue myös:

    Uusimmat