Keihäsnuorille 2012-olympiaprojekti

Nuorille keihäänheittäjille järjestetään uusi olympiaprojekti Keihäs kohti Lontoota 2012. Se on jatkoa neljä vuotta sitten Pajulahden liikuntakeskuksessa aloitetulle yhteistyölle.

Keihäsvalmennuksesta vastaavien Leo Pusan ja Kimmo Kinnusen sekä useiden muiden eri alojen asiantuntijoiden yhteistyön tulos on jo nyt tuottanut hedelmää. 20 lahjakkaan nuoren ryhmällä on 25 SM-mitalia, kuusi Suomen ennätystä sekä useita edustuksia MM- ja EM-kisoissa.

Tuomas Laaksonen voitti poikien maailmanmestaruuden, Carita Hinkka tyttöjen MM-hopeaa ja Sini Kiiski pronssia. Ryhmä jatkaa seuraavan olympiadin miltei samassa kokoonpanossa.

- Edelliset neljä vuotta ovat sujuneet vauhdikkaasti ja suunnitelmien mukaan, vaikka kyseessä olikin eräänlainen hyppy tuntemattomaan. Tavoitteena oli tehdä yksilöurheilijoista yhtenäinen toinen toistaan tukeva joukkue, ja se onnistui jopa yllättävän nopeasti, sanoi keihäskoulun rehtori Leo Pusa.

Toiminnassa on mukana myös muun muassa urheilupsykologeja, -lääkäreitä ja fysioterapeutteja sekä opetusministeriö ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu.

Projektin perustana ovat edelleen yhteiset valmennusleirit lähes kuukausittain sekä yhteistyö nuorten kotivalmentajien kanssa. Tavoitteena on lisäksi nuorten kokonaisvaltainen tukeminen myös muilla elämän alueilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat