Keihäsmies Järvenpää: Kauden parhaat kisat

Tero Järvenpää yritti hyödyntää vuoden 1987 maailmanmestarin Seppo Rädyn tavaramerkkiä ja kiskaista viimeisellä heitolla mitalimieheksi Osakan MM-finaalissa.

- Yritin heittää viimeisen heittoni riskillä ja otin keltaisen keihään. Se olisi kuitenkin vaatinut enemmän ruista ranteeseen, Järvenpää kuvasi 75-metristään ja arvioi, että mitalin heittämiseen hänen rahkeensa eivät vielä riittäneet.

Vaikka riskipeli epäonnistui, Järvenpää heitti Osakan finaalissa hyvän kilpailun. Hän ylsi kolmannella kierroksella heittämällään 82,10 metrin heitolla kahdeksanneksi. Pistesija toi tamperelaiselle noin 2900 euron palkintorahat.

Järvenpää, 22, oli Osakassa toisissa aikuisten arvokisoissaan. Viime vuonna hän karsiutui Göteborgin EM-kisoissa finaalista, mutta MM-kisoissa oli toinen meininki. Järvenpää heitti karsintakilpailussa perjantaina kauden parhaansa 84,35.

- Kokonaisuudessaan nämä olivat kauden parhaat kisat. Sain tehtyä monia hyviä heittoja.

- Finaaliheittokin oli hyvä, mutta teknisesti tuntui, etten saanut keihästä riittävän hyvin asentoon. Keihäs tahtoi lähteä kyntämään, harmin paikka, Järvenpää kertoi.

Vaikean alkukauden jälkeen Järvenpää löysi vahvan vireensä ja varmisti paikkansa Osakaan viimeisillä mahdollisilla hetkillä elokuun Kalevan Kisoissa. Lappeenrannasta heltisi hopea tuloksella 81,01.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja