Mainos

Kauppojen aukioloajoista uhkaa sittenkin syntyä kiista?

Kauppojen aukioloaikojen lisäämisestä voi tulla eduskunnassa riita, jossa rakoilevat hallituksen omatkin rivit.

-Emme ole valmiita tukemaan näin liberaalia mallia, vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki totesi tänään.

Ruotsalaisessa kansanpuolueessa mielipiteet käyvät ristiin. Puolueen työvaliokunta on päättänyt äänin 6-3 puoltaa aukiolorajoitusten poistamista. Vähemmistöön jääneiden joukossa oli RKP:n eduskuntaryhmää johtava UIla-Maj Wideroos, joka ei näe tarvetta muuttaa nykyistä käytäntöä.

Kokoomuksessa kannatetaan eniten aukiolorajoitusten poistamista, mutta myös epäileviä löytyy.

Keskustan eduskuntaryhmä suhtautuu puheenjohtajansa Timo Kallin mukaan ehdotukseen positiivisesti. Ryhmä aikoo kuitenkin tarjota joitakin reunaehtoja. Lain valmistelussa pitäisi ainakin kuulla myös yrittäjäperheiden ja erikoiskauppiaiden näkemyksiä.

Suomen kaupan liiton ja ammattiliito Pamin ehdotuksen mukaan kaupat voisivat olla avoinna kaikkina sunnuntaipäivinä juhlapyhiä lukuunottamatta kello 12:sta kello 18:aan. Marras-joulukuussa aukioloa voisi venyttää kello 21:een.

-Meillä ei ainakaan ole valmiutta kuuden tunnin aukioloon, vihreiden Sinnemäki sanoi.

Ammattiliitto Pam on pitänyt työntekijöiden kannalta parempana, että työpäivä on kuusi tuntia eikä neljä tuntia, jos työhön kerran on sunnuntaina mentävä. Sinnemäki sanoi, että asiassa on ajateltava myös kaupan pienyrittäjiä ja heidän vapaa-aikaansa.

Keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli ei halunnut ottaa kantaa siihen, pitäisikö kauppojen olla sunnuntaisin auki 6 vai 4 tuntia.

-Nähtäväksi jää, kumpi vaihtoehto saa laajempaa kannatusta, hän totesi.

Pamin puheenjohtaja Ann Selin (sd.) kävi selostamassa liittonsa työnantajien kanssa neuvottelemaa ehdotusta sosiaalidemokraattien ryhmälle. Selin toivoi tapaamisen jälkeen, että poliittiset ryhmät veisivät asiaa eteenpäin siltä pohjalta.

SDP.n eduskuntaryhmän keskustelussa löytyi sekä tukea että epäilyjä. Vasemmistoliiton ryhmä torjui aukiolorajoitusten väljentämisen jo viime viikolla.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja