Mainos

Kaupan tiskiltä käteisnostoja – tästä odotetaan hittiä

– Tämä käy yllättävän helposti, iloitsee Tuula Hovi Vantaan Petikon Tarjoustalon kassalla. Hovi on juuri nostanut tililtään käteistä ostosten maksamisen yhteydessä.

Kyseessä on Nordean ja Tokmanni-konsernin välinen sopimus Luottokunnan ideoimasta pankkipalvelusta. Nordea tarjoaa palvelun vain omille asiakkailleen.

Tarjoustalolta lähimmälle Ottopisteelle on henkilökunnan mukaan kilometri. Otto-automaattien määrä on vähentynyt kymmenyksellä kymmenessä vuodessa. Luottokunnan "Osto ja nosto" on yksi niistä uusista palveluista, jotka korvaavat peruspankkipalveluita.

– Viime vuodesta on vähennetty vajaa sata konttoria koko maassa, tietää kertoa Finanssivalvonnan lakimies Ilse Lampela.

– Uudet asiointimahdollisuudet, joita asiakkaille tarjotaan, korvaavat osaltaan sitä puuttuvaa tai harvenevaa konttoriverkostoa.

Palvelun odotetaan leviävän

– Se on varmasti sellainen palvelu, joka tulee Suomessa yleistymään. Ennen vanhaan Suomessa oli maan tapa, että jokaisesta baarista sai vähän käteistä nostettua korttimaksua vastaan ja sitten kun tulivat uudet kansainväliset kortit, hetkeksi palvelu katosi kokonaan, kertoo Automatia Pankkiautomaattien kehitysjohtaja Jyri Marviala.

– Kyllä asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Tämä helpottaa asiakkaiden toimimista sellaisilla paikkakunnilla, missä ei ole pankkiautomaattia lainkaan, sanoo Anu Luopajärvi Petikon Tarjoustalosta, mutta jatkaa, että heidän myymälänsä on uusimpien lukujen mukaan Tokmanni-konsernin kärkikastissa käteisnostojen määrässä.

Säästöpossujen sisältö suoraan automaattiin

Lisäksi ensi vuonna rahansa voi tallettaa jo suoraan automaatille. Marvialan mukaan uusi kierrätysautomaatti on yrittäjille kova juttu.

– Esimerkiksi säästöpossut, kolikot, otetaan vastaan näillä automaateilla. Yritysasiakkaille, erityisesti pienemmille, se voi olla tulevaisuudessa todennäköisin tapa tilittää päiväkassa. Kierrätysautomaatit vähentävät rahan kuljetusta ja manuaalista käsittelyä. Ja parasta asiakkaiden näkökulmasta tässä on se, että rahat saa tilille heti.

Maksut ilman pin-koodia

OP-Pohjola tuo ensimmäiset lähiluettavat maksukortit markkinoille tänä syksynä.

– Lähiluettavat maksukortit toimivat niin, että korttia ei tarvitse syöttää siihen maksupäätteeseen, vaan ainoastaan näyttää sitä sille, pitää siinä lähellä. Se nopeuttaa varsinkin pienempiä maksutapahtumia, Marviala sanoo.

Nordean lisäksi kaupoissa tapahtuvaa käteisnostopalvelua tarjoaa myös ainakin Osuuspankki yksittäisten kauppiaiden toimesta. OP ei ole rajannut palveluaan vain omille asiakkailleen. Lisäksi ainakin Danske Bank on kiinnostunut uudentyyppisestä kauppapalvelusta.

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 30.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.