Mainos

Kauhajoki-raportti: Ampuja oli määrätietoinen

Kauhajoki-raportin mukaan Matti Saari toimi määrätietoisesti koulumurhissa syyskuussa 2008. Ampumiset kestivät kymmenen minuuttia.

Saari oli ennakkoon hankkinut aseen ja patruunoita sekä bensiiniä tulipalon sytyttämistä varten. Pistoolin äänenvaimentimen ja lasertähtäimen hän jätti kotiin. Tekopäivän aamuna tekijä kävi ostamassa vasaran. Sitä hän saattoi käyttää irtaimiston rikkomiseen, mutta se saattoi myös olla varalla jotakin hänen ennakoimaansa tilannetta varten.

Tekijän vaatetus oli normaali.

"Tekijä pääsi sisälle kouluun ja edelleen kohteena olleeseen luokkaan tavallisesti käyttämiään kulkureittejä pitkin. Ajankohta oli sellainen, että tekijä tiesi oman ryhmänsä opiskelijoiden olevan suorittamassa koetta. Tosin opettaja ja opiskelijat olivat aamulla muuttaneet aikatauluja niin, että osa opiskelijoista oli tekijän tullessa ehtinyt jo lähteä", lautakunnan raportissa todetaan.

"Tekijän nähtiin valmistautuvan luokan oven edessä. Hän meni luokkaan, ampui joitakin laukauksia, mutta palasi pian käytävään mahdollisesti vaihtamaan lipasta tai selvittämään jotain aseen käyttöön liittyvää pulmaa."

"Luokkaan uudelleen mentyään tekijä ampui kuolettavalla tavalla opettajaa ja yhdeksää opiskelijaa. Yksi näistä opiskelijoista pääsi hengenvaarallisista ampumavammoista huolimatta siirtymään käytävään, jossa tekijä ampui häntä vielä uudelleen.

"Ampumistapahtumat luokassa kestivät noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen tekijä alkoi sytyttää tulipaloja, rikkoa omaisuutta ja liikkua eri puolilla koulua. Muualta tekijä ei tavoittanut enää ketään, joten ampumavammoja ei tapahtumasta aiheutunut muille kuin luokassa olleille ja tekijälle itselleen."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.