Katubongaaja Sanna kävelee Helsingin kadut aakkosjärjestyksessä, yli vuodessa talsittu 300 katua – "Eläkkeellä voisi käydä Suomen kunnissa"

Katubongarilla 300 katua täyteen 1:40

Hämärällä lintujen bongaaminen on vallitsevan vuodenajan takia hankalaa. Tässä tapauksessa kannattaa kääntyä katubongauksen puoleen.

Helsingissä asuva Sanna Hellström bongaa pääkaupungin katuja vaikka matkalla töihin, eli Hellströmin tapauksessa Korkeasaaren eläintarhaa johtamaan.

Perjantaista tulikin juhlapäivä, koska aamulla tasaluku, eli bongaus numero 300, tuli täyteen. Lista näyttää Länsi-Pasilassa sijaitsevaa katua Fanninpenger.

– Otan ensin kuvan kyltistä ja puhelin tallentaa karttapaikan suoraan. Sitten lähden kävelemään ja ihmettelemään, miltä Fanninpenger näyttää, Hellström selostaa.

Taustalla rutiinien rikkominen

Aakkosjärjestyksessä katujen tallaaminen on pitkä, jatkuva prosessi. Kaikki alkoi A.I. Virtasen aukiolta ja kirjanpito näyttää, että A:sta F:ään on vienyt Hellströmiltä vuoden ja kolme kuukautta. 

Katubongaaminen vie tien sikin sokin aina Kumpulasta Suutarilaan ja Vuosaaresta Viikkiin. Omintakeisen harrastuksen taustalla on rutiinien rikkominen ja halu tutustua kaupunkiin aivan erilaisella tavalla.

– Ajattelin, että jos olisin kävellyt nämä siihen mennessä, kun pääsen eläkkeelle, niin sitten voisi käydä Suomen kunnissa aakkosjärjestyksessä, Hellström tuumii.

Lue myös:

    Uusimmat