Katto tulossa vastaan – näin paljon Winnipeg Jetsillä on varaa maksaa Patrik Laineelle

Patrik Laine ei stressaa sopimusasioilla 2:22
Videolla Patrik Laine puhuu sopimusasioistaan Bermuda-turnauksen yhteydessä.

Winnipeg Jetsin pomoilla on tekemistä, jos he aikovat saada mahdutettua sekä Patrik Laineen että Kyle Connorin uuden NHL-sopimuksen palkkakaton alle. 

Jets teki kahden vuoden ja kuuden miljoonan dollarin (5,3 miljoonaa euroa) sopimuksen puolustaja Neal Pionkin kanssa. Winnipeg Sunin mukaan Jetsillä on nyt kokoonpanossa 17 pelaajaa. Jets tarvitisi vielä viisi pelaajaa saadakseen 22 pelaajan rosterin täyteen.  

Pionkin sopimuksen jälkeen palkkakaton alla on tilaa 19,8 miljoonaa dollaria eli 17,7 miljoonaa euroa. Summa kuulostaa isolta, mutta Jetsillä on tekemättä vielä sopimukset rajoitettujen vapaiden agenttien Patrik Laineen ja Kyle Connorin kanssa. 

Sun arvioi, että Jetsillä on varaa maksaa Laineelle ja Connorille yhteensä 15,2 miljoona dollaria (13,5 miljoonaa euroa). Eli jos hyökkääjät saavat saman arvoiset sopimukset, Laine tienaa ensi kaudella 7,6 miljoonaa dollaria (6,8 miljoonaa euroa). 

Connor pelasi Laineen tavoin kaikki ottelut viime kauden runkosarjassa. Hän teki runkosarjassa tehot 34+32=66, kun Laineen lukemat olivat 30+20=50. 

Hyökkääjä Andrew Copp on menossa välitysmiehen kuultavaksi, koska hänen leirinsä ja Jets eivät ole päässeet yhteisymmärryksen palkasta. Sun aprikoi, että hänen palkkansa asettunee 2,2 miljoonan dollarin (2 miljoonaa euroa) tienoille. 

Jetsillä on myös halvempia vaihtoehtoja, kuten Kristian Vesalainen, jonka vuosipalkka on NHL:ssä pelatessa 900 000 dollaria eli 800 000 euroa. 




Lue myös:

    Uusimmat