Mainos

Katso kuvat: Lintu yllätti pyöräilijän iloisesti - kaksi munaa korissa!

Mänttä-Vilppulassa asuva Veera Salmi ihmetteli, miksi pikkupojat ovat tuoneet hänen pyöränsä koriin vanhan linnunpesän. Syyllinen selvisi parin päivän päästä, kun lintuemo pyöräytti pesään kaksi kaunista munaa.

Salmi kertoo huomanneensa valmiin pesän tiistaina, mutta laittoi kasan pikkukiusan piikkiin. Tänään hän kuitenkin hämmästyi nähdessään pyöräkoriin tehdyssä pesässä lintuemon, joka hautoi kahta vihertävää munaa.

– Menin kysymään naapureilta asiasta. He kertoivat huomanneensa saman ja ihmetelleensä pesäpaikan valintaa. Pesä oli syntynyt pyöräni koriin yhdessä yössä, Salmi kertoo MTV3 Uutisille.

– Siinä se emo istui pyöräni korissa ja hautoi. Hetken päästä se lehahti ilmaan, jolloin näin pesässä munat. Muuten lintu ei vaikuttanut häiriintyvän ihailijoista, sain jopa napattua siitä kuvia.

Ujoudesta emoa ei voi syyttää - pesäpaikan ohi kulkee päivittäin paljon ihmisiä ja lähistöllä leikkii myös lapsia.

– En uskalla lähteä kuitenkaan siirtämään pesää tai pyörää, jotta emo ei häiriintyisi siitä ja hylkäisi pesäänsä. Naapuruston lapset ovat vannoneet kunnioittavansa linnun pesintää, Salmi kertoo.

Salmi on tottunut kulkemaan pyörällä päivittäin.

– Nyt täytyy keksiä jokin muu kulkuväline siihen saakka, kunnes munat kuoriutuvat ja poikaset ovat maailmalla, Salmi naureskelee.

MTV3 Uutisten lukijoiden mukaan kyse voisi olla punakylkirastaasta. Wikipedian mukaan tämä yleinen lintulaji pesii usein myös kaupungeissa ja pihapiireissä.

Punakylkirastaan pesä on rakennettu kuivista ruohoista. Muninta alkaa Etelä-Suomessa vapun tienoilla. Haudonta kestää Wikipedian mukaan noin 12 vuorokautta, jonka jälkeen poikaset kuoriutuvat.

Ne lähtevät pesästä ennen kuin ovat lentokykyisiä eli noin 11–12 vuorokauden ikäisinä.

Salmi joutunee siis olemaan ilman pyöräänsä ainakin tämän kuun ajan.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.