Mainos

Katamaraaniliikenne Tallinnaan alkoi

Helsingin ja Tallinnan välisten pika-alusten liikennekausi alkoi tänään. Ensimmäisenä linjalla liikkuvat Tallink-varustamon kaksirunkoiset katamaraanit. Autoexpressin aikataulun lähtö oli 7.30 Helsingistä. Pienempi Tallink Express I, joka ei ota mukaansa autoja, aloittaa liikenteen Tallinnasta sunnuntaina klo 7 paikallista aikaa. Nopeiden alusten ansiosta Suomenlahden yli kulkevien matkustajien määrät alkavat taas kivuta kohti kesän huippulukuja.

Nyt Tallinnan liikenteessä on ollut 100 000 matkustajaa viikossa, ja luku kasvaa pikkuhiljaa ehkä 160 000-170 000 matkustajaan viikossa. Maanantaina 3. huhtikuuta alkaa väliä liikennöidä Nordic Jet Line Baltic Jet -katamaraanilla, ja Nordic Jet -katamaraani aloittaa luultavasti perjantaina 7. päivä. Linda Line aloittaa 14. huhtikuuta kahdella kantosiipialuksella, jotka ovat Jaanika ja Laura. Tämän kesän uutuus Tallinnan-linjalla, Silja Linen nopea yksirunkoalus Super Sea Cat aloittaa 17. huhtikuuta ja pystyy ottamaan 750 matkustajaa. Muut nopeat laivat ovat olleet myös viime kesänä linjalla.

Pikaliikenne työllistää rajavartiostoa

Tallinnan liikenteen kasvu vetää Suomen rajavartiostolta lisää väkeä Helsinkiin. Valvontatöihin saadaan 30 komennusmiestä muista laitoksen hallintoyksiköistä Lapista, Kainuusta, Pohjois-Karjalasta, Pohjanlahden merivartiostosta ja Saaristomereltä.
-Lisäksi on palkattu 33 uutta henkilöä, joista 20 sijoittuu Helsingin satamiin tarkastustehtäviin, kertoo komentaja Olli Kunnala rajavartiolaitoksen esikunnasta. Tämäkään ei hänestä ihan riitä, oikeasti kokonaisvahvuuden pitäisi liikkua satamassa 155:n paikkeilla, nyt se on noin 10 henkeä vähemmän.

Kuljetuslakko ei vaikuta laituripaikkoihin

Satamamestari Antti Pulkkinen arvioi, että AKT:n lakko ei vaikuta pika-alusten laituripaikkoihin. Autokatamaranista voidaan purkaa hänen mukaansa ainakin henkilöautoja lakon aikana. Super Sea Catin satamapaikka sijoittuu Eteläsatamaan Olympiaterminaaliin. Nordic Jet Linen alukset lähtevät Katajannokalta Kanavaterminaalista, Linda Linen taas Makasiiniterminaalista Eteläsatamasta. Tallink lähtee Länsiterminaalista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.