Katainen: Edistystä voi tapahtua nopeastikin

– Kaikki on mahdollista, vastasi Säätytalolle aamupäivällä saapunut hallitusneuvottelija Jyrki Katainen (kok), kun toimittaja kysyi, onko hallitusohjelma mahdollisesti kasassa huomisiltaan mennessä.

Kataisen mukaan edistystä voi tapahtua nopeastikin, jos asioita saadaan tänään ratkaistua. Hänen mukaansa SDP:n painostuksella ei ole ollut merkitystä, koska kyseessä on yhteiset neuvottelut.

– Kyllä nämä ovat vaikeat neuvottelut. Täytyy muistaa, että me neuvottelemme Suomen tulevaisuudesta. Tulevalla hallituksella on isänmaallinen velvollisuus tehdä ratkaisuja, jotka taittavat muun muassa velkaantumisen ja takaavat hyvinvointiyhteiskunnan myös jatkossa. Tässä ei kannata kenenkään hermostua, Katainen sanoi.

Esimerkiksi talousratkaisujen suhteen täytyy Kataisen mukaan tehdä vastuullisia päätöksiä. Osa niistä on vaalikauden mittaisia, osa pidemmän tähtäimen asioita.

Katainen luottaa siihen, että keskeisistä talousasioista syntyy sopu nyt ehdotetulta pohjalta.

Neuvottelujen talousryhmää vetävä Kimmo Sasi (kok) esitteli tänään oman ehdotuksensa hallitusohjelman talousraameista. Julkisuuteen Sasi ei halua kertoa esityksensä sisällöstä.

– Jaksan uskoa, että sopu syntyy, kyllä siihen on edellytykset. Suomessa on taloudessa rakenteellisia ongelmia, jotka eivät ole yksinomaan budjettikysymyksiä.

Hallitusneuvotteluita on julkisuudessa kritisoitu johtajuuden puutteista - Katainen on toistanut monta kertaa, että takarajaa ei ole asetettu.

– Kaikkien kannattaa pitää hermot kasassa, en lähde kommentoimaan tällaisia huhuja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat